VIIRUS Koroona küüsis olev hooldekodu loodab abile

Margus Haav
, reporter
Copy
Lõhavere hoodekodus avastati esimene nakatunu aasta esimesel päeval.
Lõhavere hoodekodus avastati esimene nakatunu aasta esimesel päeval. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa suurimas hooldekodus Lõhaveres on nakatunud 47 elanikku ja töötajat. Hooldekodu töö korraldamine muutub aina keerulisemaks, sest töötajate seas on uusi nakatunuid.

"Klientide seas on nakatunute arv endine, sest uut testimist ei ole tehtud," rääkis hoolekodu juhataja Marika Tirmaste. "Kahjuks on aga lisandunud mõned nakkuse saanud töötajad. Praeguses olukorras on väga keeruline toime tulla, aga meile paistab väike lootusekiir. Nimelt võtsime ühendust Viljandi haiglaga ja sealt soovitakse meile appi tulla. Ka Tartu kiirabis planeeritakse meie abistamist."

Tirmaste nentis, et hooldustöötajaid on endiselt puudu, sest praeguses olukorras vajatakse ühte vahetusse rohkem inimesi ja ühtlasi oleks vaja, et vahetuste vahel oleksid pikemad pausid. 

"Praegu on majas töötajaid, kes on töötanud iga päev alates nakkuse avastamisest," rääkis Tirmaste. "Küsisime abi ka Järvamaa kutsehariduskeskusest. Kolmapäeval selgub, kas sealt tuleb abikäsi hooldustöötajatele."

Lõhaveres avastati esimene nakatunu 1. jaanuaril ning kohe hakati suures hoones looma tsoone, et eraldada nakatunuid ja terveid. Hoolimata sellest hakkas viirus levima. Majas on tehtud kaks suurt proovivõtmist ning avastatud kokku ligi 50 nakatunut.

Lõhavere hooldekodus on 75 klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles