Ugala uksest astus mullu sisse rohkem kui 60 000 vaatajat

Margus Haav
, reporter
Copy
Lavastuses «Peer Gynt» tantsib Anitra tantsu Külli Reinkubjas.
Lavastuses «Peer Gynt» tantsib Anitra tantsu Külli Reinkubjas. Foto: Gabriela Urm (Vanemuine)

2020. aastal käis Ugala teatris 60 074 vaatajat, võrreldes 2019. aasta 88 500 vaatajaga vähenes külaliste arv 32 protsenti. 

Kõige enam vaatajaid kogusid 100. hooaja avalavastus "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus" (7810 vaatajat) ja septembris esietendunud 101. hooaja avalavastus "Võrku püütud" (7703). Neile järgnesid noortelavastus "Kuidas minu sai HAPKOMAH" (5753) ja muusikal "Once" (5622).

Teatri turunduse ja avalike suhete juht Kadri Asmer märkis, et 2019. aasta oli Ugalale üks paremaid: tähistati 100. aastapäeva ning ühtlasi esietendus erakordset populaarsust kogunud muusikal "Once", mida 2019. aastal vaatas ligi 20 000 inimest. 2018. aastaga võrreldes oli eelmisel aastal vaatajate arv veerandi võrra väiksem.

"Möödunud aasta pakkus väljakutseid ja ootamatuid eriolukordi, kuid Ugala teater võib olla tänulik, et suuremas mahus on olnud võimalik jätkata tööd endise hooga ning publik on endiselt meiega," lisas Asmer. 

2020. aastal toodi välja seitse uut lavastust: mõru armastuslugu "Triller" (lavastaja Taago Tubin), lastelavastus "Piruka magus põhi" (Taavi Tõnisson), suvelavastus "Katkuhaud" (Priit Pedajas), komöödia "Võrku püütud" (Tanel Jonas), suhtedraama "Sorri, ei saa aidata" (Tanel Ingi), Ugala ja Vanemuise teatri ning Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia koostöös etendunud "Peer Gynt" (Karl Laumets) ja maagilisrealistlik lugu "Valged põdrad" (Andres Noormets). Muu hulgas esitleti oktoobris kontsertetendusega lastelaulikut "See on tõeline võlujõud" (koostaja ja muusikajuht Peeter Konovalov, illustreerinud näitleja Klaudia Tiitsmaa).  

Eriolukorra ja sellest tulenevate muudatuste tõttu jäi lavale toomata kaks lavastust: kevadel esietenduma pidanud "Neli rüütlit", mis jõuab publikuni käesoleval aastal, ja traditsiooniline laste jõululavastus. Kokku jäi 2020. aasta kevadel ja suvel ära 100 etendust, mis tähendas rohkem kui 17 000 tühistatud piletit.  

Kevadel jagatud Eesti teatriauhindadest mitu jõudis ka Ugalasse. Meeskõrvalosatäitja auhinna pälvis Martin Mill, haldus- ja administratiivtöötaja auhinnaga tunnustati trupijuht Karl Kena, noore teatritöötaja Kristallkingakese auhind anti Ringo Ramulile nii lavastamiste (sealhulgas 2020. aasta enim vaadatud lavastus "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus") kui osatäitmiste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles