Erakorralisel aastal vähenes erakorralise abi vajajate hulk

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonna vanemarst Triinu Russki ütles, et Viljandi haiglale tuli koroonakriis väga õigel ajal, sest nii suudeti ära teha palju suuri olulisi asju, mis muidu oleks võtnud märksa kauem aega.
Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonna vanemarst Triinu Russki ütles, et Viljandi haiglale tuli koroonakriis väga õigel ajal, sest nii suudeti ära teha palju suuri olulisi asju, mis muidu oleks võtnud märksa kauem aega. Foto: Marko Saarm

Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonna andmeil oli abivajajate arv aastaid stabiilsena püsinud, kuid eelmisel aastal see vähenes järsult.

Nõnda pöördus erakorralise meditsiini osakonda (EMO) abi järele mullu 12 308 inimest, mida on 2909 inimese võrra vähem kui aasta varem. Hospitaliseeriti mullu 1834 hädalist, mida on tunamullusega võrreldes 140 rohkem.

EMO vanemarst Triinu Russki nentis, et eelmisel aastal tegi koroonaviirushaigus ehk COVID-19 oma korrektiivid ja paljud patsiendid, kes muidu oleksid pöördunud oma tervisemurega EMO-sse, jätsid COVID-i hirmus või piirangute tõttu tulemata.

«Hospitaliseeritute arv aga näitab, et raske haige jõudis ikkagi haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles