Linnapea käis keelu kiuste Paala järvel uisutamas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Linnapea Madis Timpson laupäeval Paala järvel uhkemateks uisusammudeks valmistumas.
Linnapea Madis Timpson laupäeval Paala järvel uhkemateks uisusammudeks valmistumas. Foto: Erakogu

Laupäeval postitas Viljandi linnapea Madis Timpson ühismeediasse pildid, millel ta Paala järve jääl talverõõme naudib. Piltide kommentaariks oli ta kirjutanud: "Üle aasta jälle uisud all! Paala järv." Kuigi tegelikult praegu siseveekogudele minna ei tohi ja Viljandi järvel vajus pühapäeval ka üks uisutaja läbi jää, leiab meer, et käitus igati vastutustundlikult.

"Panen inimestele südamele, et nad täpselt jääolusid jälgiksid," ütles Timpson esmaspäeval Sakalale. "Viljandi järvel praegu veel kindlasti uisutada ei saa. Parem karta kui kahetseda. Ka lapsevanematele panen südamele, et nad oma järglastele eeskujuks oleksid. Ma ise olen Viljandi järve äärest ühe lapsevanema ära ajanud."

Küsimusele, kas Facebookis uisupiltide jagamine pole teatud mõttes eeskuju näitamine, vastas Timpson: "Tuleb olla jääoludes kindel. Mina teadsin mõõtmistulemustele tuginedes, et Paala järvel oli üle 10 sentimeetri jääd. Oli täiesti kindel, et see kannab mind. Ei tohi minna kohtadesse, mida te ei tunne. Linnavalitsus oli Mikk Mihkel Vaabelile andnud loa paigaldada veesilmale mõõteriist ning tema ütles, et jää paksus Paala järvel oli kohati isegi kuni 13 sentimeetrit.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles