Uisutaja kukkus Viljandi järvel läbi jää

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi järve jää on veel väga õhuke ja sealt võib hõlpsasti läbi kukkuda. Pilt on illustratiivne.
Viljandi järve jää on veel väga õhuke ja sealt võib hõlpsasti läbi kukkuda. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval kell 13 ajal teatati päästjatele, et Viljandi järvel uisutanud inimene on läbi jää vajunud. Päästjate kohale saabumise ajaks oli õnnetust pealt näinud inimene vette vajunud mehe välja aidanud ning too juba autoga lahkunud. Abistajat tänati hiljem Facebooki grupis "Sind on märgatud, Viljandis".

Viljandi järve jää on praegu väga õhuke ega kanna inimest veel korralikult. Ehkki mõne koha peal on jää paksus Viljandi rattaklubi liikme ja siinse uisumaratoni rajameistri Mikk Mihkel Vaabeli andmetel 8 sentimeetrit, siis suurel osal järvest on see vaid kaks-kolm sentimeetrit, seega on seal praegu liikuda äärmiselt ohtlik. Ohutuks jää paksuseks inimesele kõndimiseks ja uisutamiseks peetakse 10 sentimeetrit. Viiratsi pool on päris lahtist vett ja keset järve lahvandusi.

Juba laupäeval ringles Facebookis foto, millel olid uisutajad Viljandi järvel. Samal ajal tegid Viljandi järvel peetava uisumaratoni korraldaja üleskutse, et jääle minekuga tuleks kindlasti oodata.

Päästeamet juhib inimeste tähelepanu sellele, et praegu kehtib siseveekogude jääle mineku keeld. Jääolud on veekogudel väga ebaühtlased ning iga turvavarustuseta jääle minev inimene paneb ohtu oma elu. Päästjad mõõtsid järvejää paksuseks õnnetuskohas kõigest viis sentimeetrit. Turvalise jää paksus algab kümme sentimeetrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles