Lumi tantsitakse varsti tuliseks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi pretendente on teisigi, on siiski just Viljandi talvine tantsupidu omasuguste seas Eesti vanim ja suurim.
Kuigi pretendente on teisigi, on siiski just Viljandi talvine tantsupidu omasuguste seas Eesti vanim ja suurim. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veebruari hakul peetav Viljandi talvine tantsupidu pakub kolmel päeval traditsiooniliselt nii kontserte kui õpitubasid.

Viimastel andmetel on end peole kirja pannud ligi 700 tantsijat.

Peo eestvedaja Vaike Rajaste ütlemist mööda on aastatega pinnale jäänud kindlad ettevõtmised ning traditsioone ei ole plaanis muutma hakata. Kindlasti kuuluvad selle juurde väliskülalised ja koolikontserdid. Tänavu on oodata vene Neposedõt ja läti laste tantsuansamblit.

«Külalistantsijad on tänavu lapsed ning seetõttu peaksid nende esinemised ka koolidesse kenasti sobima,» lausus Rajaste.

Pidu avatakse neljapäeval, 2. veebruaril pärimusmuusika aidas. Maakonna ja Viljandi koolides antakse kontserte reedel, 3. veebruaril ning peo põhipäev on traditsiooniliselt laupäev, mil lisaks õpitubadele on kavas suur ühistantsimine Vabaduse platsil.

«Tantsijaid ootame sama palju nagu viimastel aastatel, mis tähendab seda, et rahvast on päris tublisti,» rääkis Rajaste ning lisas, et tulijaid on Eesti eri nurkadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles