Nädala tegu Uute söögikohtade rasvane rind

Copy
Aasta alguses avas Viljandis Tartu tänaval uksed restoran Aasia Billa.
Aasta alguses avas Viljandis Tartu tänaval uksed restoran Aasia Billa. Foto: Elmo Riig

Kui keegi plaanib Viljandis söögikohta avada, on seda tõenäoliselt kõige mõistlikum teha suvel, enne folgifestivali. Siis on linnas külalisi ja saab rasva koguda, et üle elada pime sügis ja külm talv, mil uksest astuvad sisse vaid kohalikud kunded. Täiesti raudkindel loogika ütleb, et mingil juhul ei maksa restorani avada keset koroonakriisi, kui riik on kehtestanud karmid piirangud, pidusid ei peeta ning inimesed on üldse väga ettevaatlikud.

Aga võta näpust! Oktoobrist on Viljandisse lisandunud vähemalt neli söögikohta ja mõni on avatud isegi väljaspool maakonnakeskust. Niisugust suundumust on täheldatud ka Pärnus, samas kui Tallinna kesklinnas vaaguvad muidu rahvarohked restoranid hinge.

Tagasi üles