Viljandi pumprajast tuleb Eesti esimene uisukrossiväljak

Eget Velleste
, reporter
Copy
Eestis vähe tuntud uisukrossis peeti viimati maailmameistrivõistlusi möödunud aasta veebuaris Jaapanis Yokohamas. Pildil on Ühendriikide sportlane Johanne Velasquez, kanadalane Michael Romano, šveitslane Jim De Paoli ja soomlane Petri Kääriäinen.
Eestis vähe tuntud uisukrossis peeti viimati maailmameistrivõistlusi möödunud aasta veebuaris Jaapanis Yokohamas. Pildil on Ühendriikide sportlane Johanne Velasquez, kanadalane Michael Romano, šveitslane Jim De Paoli ja soomlane Petri Kääriäinen. Foto: Joerg Mitter

Viljandi linnavalitsus andis täna uisukrossi vabatahtlikele loa luua Viljandi Lastepargi trikirajale uisukrossiväljak. Pole teada, et midagi sellesarnast oleks Eestis varem tehtud.

Viljandi hokiklubi Fuuriad naiskonna mängija Kristi Seppa sõnul on vabatahtlikel plaan katta pumprada jääga. "See saab nii lahe olema!" ütles Seppa elevusest pakatades. Tema kinnitusel on kõik huvilised jääle oodatud, kuid vigastuste vältimiseks peavad sõitjad kandma hoki- või motokrossi varustust, mis kaitseb pead ja keha.

Seppa sõnutsi algab reede hilisõhtul raja jääga katmine ja seda tuleb teha mitme päeva vältel. Ta ennustas, et esimesed sõidutiirud saab teha järgmise nädala jooksul. Seppa rääkis, et uisukrossiväljaku ideed on Viljandi hokitreenerid mõlgutanud mõnda aega ning välismaaltki on näiteid, kuidas trikiradadel sõidetakse suvel rulluiskudega, kuid talvel kaetakse need jääga ja harrastatakse seal uisukrossi. Eestis veel vähe levinud ala uisukrossi võtab Seppa kokku kirjeldusega, et see on uiskudega mäest alla sõitmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles