Austraalias teenitu toel sündinud ettevõte andis meestele võimaluse elada kodukandis

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kert Vallasele (vasakul) ja Kristjan Järvikule andis enda loodud kolimisettevõte Transmovers võimaluse elada kodukandis.
Kert Vallasele (vasakul) ja Kristjan Järvikule andis enda loodud kolimisettevõte Transmovers võimaluse elada kodukandis. Foto: Erakogu

Kolimisteenuse pakkumine on valdkond, millega alustamine on üpris keeruline, sest ühel objektil jagub tööd maksimaalselt paariks päevaks ning väike­ettevõtetel – nagu seda on ka osaühing Transmovers – on esialgu suuri töid raske leida.

«Sa sisened turule ja hakkad klienti otsima ja kui leiadki, on tööd võib-olla ainult kaheks tunniks, kuni see on tehtud ja kõik,» rääkis Kert Vallas, kes on kolmeaastaseks saanud ettevõtte Transmovers üks juhtidest. Teisena on ettevõtte eesotsas Kristjan Järvik. Mõlemad on Mulgimaa noormehed, kes suuresti tänu Vallase töö- ja puhkeaja viisaga Austraalias töötades kogutud rahale panid püsti kolimisettevõtte. Esiti tegutsesid nad enamasti pealinnas, kuid mõlemal oli soov kodukanti naasta. Praeguseks on nad oma ettevõtte laiendanud ka Viljandimaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles