Jaak Joala kuju helitugevuse küsimust pole linnavalitsus veel arutanud

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Posti tänava pargis seisev Jaak Joala kuju mängib muusikat ning teeb seda liikumisanduri reageerimise peale. Öörahu ajal on see välja lülitatud.
Posti tänava pargis seisev Jaak Joala kuju mängib muusikat ning teeb seda liikumisanduri reageerimise peale. Öörahu ajal on see välja lülitatud. Foto: Elmo Riig

Mitu Jaak Joala kuju lähedal elavat inimest on avalikult öelnud, et kuju helitugevus häirib neid. Linnapea sõnul veel otsust kuju vaiksemaks keeramiseks tehtud ei ole, kuid teema võetakse arutusele.

Kuulsa laulja mälestuseks püstitatud sambal on liikumisandur ning kui keegi sellest möödub, esitab see tulede vilkudes mõne Jaak Joala tuntumatest lauludest. Et uudistajaid liigub pargis palju, kõlab laul lakkamatult ja segab naabreid.

Kuju rajanud mittetulundusühing Meie Viljandi kinkis selle pärast avamist linnale, kellel on nüüd kohustus kuju eest ka hoolitseda. Viljandi linnapea Madis Timpson tunnistas, et ta pole ise kuju juures muusikat kuulamas käinud ja selle helitugevust ta ei tea. Samuti ütles ta, et ei tea veel, kas seda üldse saab vaiksemaks keerata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles