Esimese vooru võitis võõrustaja

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani gümnaasiumi võidukasse meeskonda kuulusid Ott Toomsalu, Sirkka Sepp, Ave Eesma, Kerttu Pakkonen ja Karl-­Jürgen Kivi.
Suure-Jaani gümnaasiumi võidukasse meeskonda kuulusid Ott Toomsalu, Sirkka Sepp, Ave Eesma, Kerttu Pakkonen ja Karl-­Jürgen Kivi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile pärastlõunal leidis Suure-Jaani gümnaasiumis aset gümnaasiumiõpilaste meediamälumängu «Meediamull» esimene voor, milles võistlesid XII klassid.

Pärast tasavägist mõistatamist väljus kehapunktilise eduga võitjana Suure-Jaani. Kolmanda ja neljanda koha väljaselgitamiseks tuli esitada kaks lisaküsimust.

Võistlustulle astus kuus Viljandimaa kooli, seekord jäid jõuproovist kõrvale Abja ja Võhma.

Žürii liige, «Sakala» ajakirjanik Rannar Raba avaldas heameelt, et mäng kujunes põnevaks ja tasavägiseks. «Rõõm on tõdeda, et seekord kerkis esikolmikusse kaks maakooli. Punktide vahe on väga väike, seetõttu soovitan nii XI kui X klassidel järgmistes voorudes pingutada, et oma kooli head kohta hoida,» julgustas ta.

Tavapäraselt tuli noortel vastata nii kohalikel kui üle-eestilistel päevakajalistel teemadel koostatud küsimustele ning näidata ajalooteadmisi.

Samuti tuli peitepiltidelt ära tunda kuulsaid inimesi. Selles voorus hiilgas Kitzbergi kool, kes ruttu aimas ära Andres Anvelti ja Kaia Kanepi.

Kodune ülesanne oli koostada viie salmiga ja soovitavalt humoorikas luuletus ühel maakondlikus või üle-eestilises pressis kõneainet pakkunud teemal ning see kohapeal ette kanda.

Värssidesse oli põimitud näiteks elamislubade skandaal ja Soome riigipea valimised. Tarvastu gümnaasiumi esindajad esitasid aga asjaliku luuletuse kohalikest oludest, mis kirjeldasid tööpuudust ja noorte ärakolimist.

Koduste tööde ettekandjaid noomis žürii selle eest, et kirjutatu polnud pähe õpitud ning ilmekusest jäi vajaka. Teemavaliku eest jagus vaid kiidusõnu.

Järgmine mälumänguvoor, milles hakkavad päid ragistama üheteistkümnendad klassid, leiab aset 21. veebruaril Viljandi maagümnaasiumis.

EDETABEL
«Meediamulli» paremusjärjestus pärast esimest vooru
1. Suure-Jaani gümnaasium — 42 punkti
2. Kitzbergi gümnaasium — 40 punkti
3. Viljandi Paalalinna gümnaasium — 36 punkti
4. Viljandi maagümnaasium — 36 punkti
5. Jakobsoni gümnaasium — 34 punkti
6. Tarvastu gümnaasium — 27 punkti
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles