Politseijuht: 97 protsenti inimestest kannab maski

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandis kannavad inimesed kauplustes ja ühistranspordis maski üsna usinalt ning politseil pole olnud vajadust sel teemal suuri konflikte lahendada.
Viljandis kannavad inimesed kauplustes ja ühistranspordis maski üsna usinalt ning politseil pole olnud vajadust sel teemal suuri konflikte lahendada. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa politseinikud on 14. detsembrist vestelnud umbes 350 inimesega, kes pole avalikus kohas kandnud maski. Neile on jagatud umbes 250 maski ning korrakaitsjate hinnangul kannab umbes 97 protsenti maakonna inimestest viiruse kaitseks maski nõuetekohaselt.

"Olukord maskikandmisega on päris hea," nentis Viljandi politseijaoskonna juht Margus Sass.

Politseinike tähelepanekutest selgub, et põhimõttelisi maskivastaseid on maakonnas vähe. Praegu kehtiva korra alusel saavad politseinikud avalikes ruumides maskita käijatega vaid vestelda, neile maski anda, kuid karistamise võimalust neil pole. Küll aga saavad korrakaitsjad ülbelt käituvate ja maskist ilma igasuguse meditsiinilise põhjuseta keelduvate isikute kohta anda materjal edasi terviseametile, kellel omakorda on võimalik määrata sunniraha ehk karistus.

Sassi kinnitusel pole Viljandimaalt ühegi rikkuja andmeid terviseametile saadetud ning terviseamet pole sunniraha seni kellelegi Eestis määranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles