Jaak Joala Linnale kingitud sammas häirib lauluga naabruskonna elanikke (5)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
31. detsembril avati Viljandis Posti tänava pargis Jaak Joala mälestussammas ja kingiti see Viljandi linnale. Pildil kuju looja Mati Karmin, idee algataja, Viljandi linnavolikogu esimees Helir-Valdor Seeder ja Viljandi linnavolikogu liige Harri Juhani Aaltonen, kelle juhitav mittetulundusühing Meie Viljandi kuju teoks tegi.
31. detsembril avati Viljandis Posti tänava pargis Jaak Joala mälestussammas ja kingiti see Viljandi linnale. Pildil kuju looja Mati Karmin, idee algataja, Viljandi linnavolikogu esimees Helir-Valdor Seeder ja Viljandi linnavolikogu liige Harri Juhani Aaltonen, kelle juhitav mittetulundusühing Meie Viljandi kuju teoks tegi. Foto: Elmo Riig

Aasta viimasel päeval avati Viljandis Posti tänava äärses pargis laulja Jaak Joala mälestussammas. Viletsast ilmast hoolimata oli kuju avamist ja linnale üleandmist kogunenud vaatama kümneid inimesi. Paar päeva hiljem on aga kuju pidev laulmine hakanud ümberkaudseid elanikke häirima.

Kuulsa laulja mälestuseks püstitatud sambal on liikumisandurid, see reageerib möödujatele ning esitab tulede vilkudes mõne Jaak Joala tuntumatest lauludest. Huvi kuju vastu on juba mitu päeva suur olnud ning alatihti peatub selle ees inimesi, kes kuju uudistavad, muusikat kuulavad, samba jalamil küünla süütavad ja pilti teevad.

Helireostus häirib kõrvalmaja elanikke

Kohalikke elanikke linna uus laulev atraktsioon paraku ei rõõmusta. Kuju kõrval asuvas majas elav ajalootudeng Mihkel Braun kirjeldas helireostust Dante «Põrgu» kaheksanda ringina – häiriv ja tüütu ning seda juba viiendal päeval pärast kuju avamist. «Ma loodan, et keegi täidab ta suu millegagi või et inimesed tüdinevad sellest kujust ära,» rääkis ta. «See muusika kostab mulle läbi suletud akende tuppa. Tõesti tüütuks hakkab muutuma ja ma ei kujuta ette, mis saab veel suvel, kui tahaks aknaid lahti hoida.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles