Rain Tölpus valiti mittetulundusühingu Eriolümpia Eesti Ühendus juhatusse

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Rain Tölpus
Rain Tölpus Foto: Elmo Riig

Lõppeval kuul valiti mittetulundusühingu Eriolümpia Eesti Ühendus uut juhatust. Viljandi Tuleviku jalgpalliklubi andis teada, et 2021. aastal alustab valimiste tulemusel juhatuses tööd ka Viljandi Tuleviku jalgpalliklubi tegevjuht Rain Tölpus, kes on intellektuaalsete erivajadustega inimeste jalgpallimängu võimaluste loomise ja avardamise eest seisnud juba pikka aega.

Nii on Viljandi jalgpalliklubi Tulevik Rain Tölpuse eestvedamisel korraldanud kaheksa aastat Viljandis erivajadustega inimeste jalgpalliturniiri. Viimasel paaril aastal on just Viljandis peetav turniir täitnud Eesti eriolümpiakoondise kokkupanemiseks tarvilise valiksõela rolli. 2019. aasta suvel juhendas Tölpus koos Aivar Juuse ja Vadim Šemeljoviga Eesti jalgpallikoondist Abu Dhabis peetud eriolümpia maailmamängudel. Eelmise aasta detsembris pälvis ta ühenduselt pühendunud töö eest kõrge tunnustusena organisatsiooni hõbemärgi. Praegu täidab Tölpus ühenduses jalgpalliala koordinaatori rolli.

Tuleviku klubi osaleb järjepidevalt ka Eesti jalgpalli liidu ja eriolümpia ühenduse koostööna korraldatavate jalgpallipäevade organiseerimisel Viljandis. Klubi spordidirektor ning endine peatreener ja mängija Sander Post teeb juba mitmendat aastat jalgpallitreeninguid hariduslike erivajadustega lastele Viljandi Kaare koolis.

Eriolümpia Eesti Ühendus on asutatud eesmärgiga aidata kaasa Eesti intellektipuudega inimeste kehakultuuri- ja sporditegevuse edendamisele. Ühingu missioon on võimaldada intellektipuudega lastel ja täiskasvanutel aasta läbi treenida ja võistelda, luua neile jätkuvaid võimalusi arendada oma füüsilist vormi, panna proovile julgust, tunda rõõmu, saada ja jagada kogemusi, oskusi ning sõprust oma pere, teiste eriolümpiasportlaste ja kogukonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles