Viljandimaale lisandus ööpäevaga 12 nakatunut

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Koroonaviiruse testimine Viljandis novembri lõpus. Pilt on illustratiivne.
Koroonaviiruse testimine Viljandis novembri lõpus. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5753 koroonaviiruse proovi, millest esmaseid positiivseid oli 738 ehk 12,82 protsenti koguarvust. Viljandimaale lisandus 12 uut koroonaviirusega nakatunut. Enim lisandus nakatunuid Harjumaale, kus neid tuvastati ööpäevaga 425, neist 330 on Tallinna linnas. Eestis on COVID-19 vastu vaktsineeritud 1907 inimest.

Ida-Virumaale lisandus 118, Tartumaale 42, Pärnumaale 39, Lääne-Virumaale 25, Võrumaale 13, Viljandimaale 12 ja Raplamaale 11 uut positiivset koroonaviiruse tuvastamise proovi tulemust. Järvamaale lisandus üheksa, Hiiumaale kaheksa ning Saare- ja Valgamaale seitse uut juhtumit. Läänemaale lisandus kuus ning Jõgeva- ja Põlvamaale kaks uut nakatunut.

12 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht, reeglina on sel juhul tegu välismaalasega.

Ametliku koroonakaardi järgi on Viljandimaal praegu 59 aktiivset haigusjuhtu.

Terviseamet soovitab kõigil alla laadida ka HOIA äppi, millega saab tuvastada, kas inimesel on olnud kontakt koroonahaigega.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta.

Samuti soovitas amet viia oma kontaktid teiste inimestega miinimumini ja olla võimalikult palju kodus, et vähendada riski ise nakatuda ja kanda nakkust pereringis kellelegi edasi.

Haigestumise intensiivsus on tervisameti andmetel Eestis praegu väga kõrge ja terviseamet paneb kõigile südamele, et piirangutest peetaks kinni.

«Piirangutest petuga mööda minnes petame vaid iseennast. Olukord on täna tõsine, nakatuda võib kõikjal ja üks pidu ei ole kellegi tervise ega elu hinda väärt,» ütles terviseameti peadirektor Üllar Lanno.

Lanno lisas, et tuleks ära jätta peod ja vältida ka õues rahvarohkeid kogunemisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles