Politsei jätab Viljandimaa driftijad jalameesteks (6)

Sakala
Copy
Paarutamisjäljed parkimisplatsil
Paarutamisjäljed parkimisplatsil Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Et Viljandimaal on lume tulekuga sagenenud juhtumid, kus kogenematud autojuhid katsetavad tavaliikluses oma sõiduki piire, ja arutu paarutamine on ohtlik kõrvalistele inimestele ja nende varale, on politsei sunnitud driftijad jalameesteks jätma.

Sisuliselt tähendab see siis auto võõrandamist isikult, kes kaaskodanikke, iseenda ja teiste vara ohustab.

Politsei pressiesindaja Kerly Virk kirjutas, et enne nädalavahetust annab politsei driftijatele lubaduse: kes avalikel teedel aru kaotab ja sõbralikust selgitustööst suurt midagi pea, võiks diftima minnes selga panna soojemad riided ja jalga kõndimist kannatavad jalatsid, sest tema auto võtmed võetakse hoiule.

Virk ütles, et möödunud nädalavahetusel sai politsei kohalikelt elanikelt üle Viljandimaa hulga väljakutseid teedel ja parklates autodega paarutavatest noortest.

"Lisaks sellele tuvastasid politseinikud patrullimise käigus veel paarkümmend juhtu, kus vastu tulev autojuht libedal teel sõiduki tahtlikult aina uuesti külglibisemisse lasi," seisab politsei pressiteates. "Osa on maha sõitnud valgustusposte ja liiklusmärke, osa paiskunud vastu majaseinu või üle ringristmike haljasalade. Paraku ei piisa sellest, kui juht tunneb end roolis osavana. Füüsikaseadused seavad paratamatult oma piirid, millega arvestamata on õnnetusse sattumine ainult aja küsimus."

Et aga kümnete sõidukijuhtidega Viljandimaal peetud sõbralikud vestlused liiklusohutusest ja sinna sekka osale tehtud trahvisedelid tulemust ei andnud, ei jäänud politseil enam üle muud kui jõulisemalt sekkuda.

Politseile on teateid tulnud mitmest Viljandi järve äärsest parklast, kus värsked jäljedki lumel näitavad, et keegi on äsja äärekivisse

sõitnud ning napilt mööda lennanud läheduses parkivast autost. Ühel sellisel juhul, kui patrull jäi olukorda jälgima, oli parklasse kimanud järjekordne BMW, mille juht agaralt "sõõrikuid" tegema asus. Politseinik pidas selle kontrollimiseks kinni ning autos istujad ei pidanud tegu sugugi suureks patuks. "Lumi tuli, tahtsime libedaga proovida – nii harva ju saab," ütles seltskond politseinikule.

Noorele sohvrile oli Kerly Virgi sõnul ilmselge üllatus, et politsei ei piirdu enam sõbraliku sõna või 20-eurose rahatrahviga, vaid võtab auto nädalavahetuseks hoiule. Ööpäev hiljem oli sama seltskond taas Viljandi tänavatel jää peal kriipse tõmbamas.

"Ei lähe kaua, kui Viljandi bussijaama parklas kisub oma BMW külglibisemisse noor autojuht, kes alles eelmisel päeval patrullile driftimisega vahele jäi ning karistuseks sõbralikku selgitustööd kuulas," kirjutas Virk. "Politseil ei jäänud muud kui võtta temagi sõiduk nädalavahetuseks hoiule. "Mitte kunagi, iial enam nii ei tee," andis noormees autole järele tulles suure suuga lubaduse."

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles