Kogukonnakino näitab lühifilme Viljandist

Sakala
Copy
Aasta eelviimase päeva õhtul kell 19 linastub Viljandi kogukonnakinos kolm lühifilmi Viljandi linnast.
Aasta eelviimase päeva õhtul kell 19 linastub Viljandi kogukonnakinos kolm lühifilmi Viljandi linnast. Foto: Allikas: Kogukonnakino Sotsiaalmeedialeht

Viljandi Kogukonnakino näitab aasta lõpetuseks ja esimese eduka hooaja lõppakordina 30. detsembri õhtul kell 19 lühifilme.

Eriseanss "Lühifilmid Viljandist" annab hea võimaluse heita pilk kodulinnale ja paikadele, mis paljudele äratundmisrõõmu pakuvad.

Eriseansil linastub järjest kolm lühifilmi, mis on pärit Eesti Rahvusringhäälingu arhiivist.

Esimesena saab näha 1983. aasta filmi "Järvelinn Viljandi”, teisena jõuab ekraanile 1970. aasta meeleolukas muusikafilm "Võtmeke", mis võeti üles linnas ja järve ääres ning kus kesksed tegelased on Mart Pärna, bernhardiin Cardinal ja puudel Tuti-Triinu. Laulavad ja pilli mängivad Katrin Männiko, Tarmo Pihlap, Oleg Melnik, Lauri Nebel ja Rein Laos (laulab Boris Lehtlaan). Kolmandana linastub 1990. aastal valminud "70 etüüdi Ugalast”. Teatri 70. aastapäeva puhul on saate tegijad pannud kokku ühe kireva teatritunni.

"Kutsume viljandlasi ja kogukonnakino sõpru viimasele seansile sel aastal," ütles kogukonna eestvedaja Heldi Ruiso. "Praegu ootame vastuseid kogukonnakino rahastustaotlustele, kuid oleme lootusrikkad, et saame uuel aastal uue hooajaga jätkata. Oli ju see meie kõige esimene hooaeg soe ja publiku lahke vastuvõtuga."

Filmid linastuvad Centrumis kinos Forum Cinemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles