Viljandi kesklinnas sündis aasta tegu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ametite maja viimane müürijupp langes 14. juuli õhtul ning kolme aasta pärast peaks seal olema juba vabadussõja mälestussammas.
Ametite maja viimane müürijupp langes 14. juuli õhtul ning kolme aasta pärast peaks seal olema juba vabadussõja mälestussammas. Foto: Elmo Riig

Kui me kümne aasta pärast 2020. aastale tagasi vaatame, meenutame suure tõenäosusega ühe esimese asjana koroonat. Aga koroona pole ainus, mille me sellest aastast kaasa võtame.

Sakala toimetus arutas kaua, kas lõppevast aastast tuleks esile tõsta see, mis meid paratamatult just sel aastal kõige enam mõjutas, mis muutis meie igapäeva elu lausa tundmatuseni, või see, mis on Viljandimaa elanike silme ees tõenäoliselt ka aastate pärast. Toimetus leidis, et maakonna aasta teo tiitlit väärib Viljandi kesklinna uuendamine, eeskätt Vabaduse platsi ümberehitamine, ja eriti veel ametite maja lammutamine, mille käigus tuli välja 1979. aasta ajakapsel tolle ajastu kohta ülijulge kirjaga. Ära ei tohi unustada ka vana mõisahoone renoveerimist spaahotelliks, mille valmimist võiks oodata tuleval aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles