Politsei kutsub inimesi veetma aastavahetus vägivalla ja liigjoomiseta

Sakala
Copy
Politsei kutsub inimesi üles olema aastavahetusel alkoholiga tagasihoidlik ning mitte vägivallatsema.
Politsei kutsub inimesi üles olema aastavahetusel alkoholiga tagasihoidlik ning mitte vägivallatsema. Foto: Remo Tõnismäe

Politsei kutsub kõiki inimesi aastavahetusel mitte vägivallatsema ning hoidma alkoholiga piiri.

Vägivald koduseinte vahel ja mujal, purjutanuna rooli istumine või ka joobnuna abitusse seisundisse jäämine on vaid mõned näited juhtumitest, mis pahatihti aastavahetust ilmestavad. Politsei on seega aastavahetusel suuremate jõududega tööl, et aidata kõigil uuele aastale tervelt ja turvaliselt vastu minna.

Politsei- ja piirivalveameti operatiivjuht Rain Jõeveer sõnas, et pühade ajal saab politsei enim väljakutseid seoses alkoholi liigtarbimisega. Vägivald koduseinte vahel ja mujal, purjutanuna rooli istumine või ka joobnuna abitusse seisundisse jäämine on vaid mõned näited selle perioodi juhtumitest.

"Kui naabri juurest kostab vägivallale viitavaid hääli, märkad liikluses kahtlasi manöövreid tegevat sõidukit või abivajajat, kes on koduteel hätta sattunud, ära pööra pilku mujale ega jää ükskõikseks. Abi kutsumine on vaid ühe telefonikõne kaugusel ja see kõne numbril 112 võib päästa kellegi elu," toonitas Jõeveer.

Ta ütles, et politsei on aastavahetusel suuremate jõududega tööl, et inimesed saaksid uue aasta tervelt ja turvaliselt vastu võtta. Samuti on üle riigi neil päevadel tööpostil abipolitseinikud, kes aitavad korravalvuritel liiklust rahustada ja kainuskontrolle teha, aga ka avalikku korda tagada ja väljakutsetele reageerida. "Tavatöö kõrval pööratakse tähelepanu ka sellele, et aasta lõpu meeleolus ei unustaks keegi iseenda või lähedaste tervist," kirjeldas operatiivjuht korravalvurite töiseid plaane aastavahetuseks.

Aastavahetusel soovitas operatiivjuht inimestel olla vastutustundlik ning võtta uus aasta vastu oma pereringis. "Ka parimad vaated tänavusele tagasihoidlikule saluudile saab turvaliselt kätte oma koduõuelt, ilma et tuleks suuremas seltskonnas mõnele keskväljakule koguneda ja nakkusohuga võidelda," lisas ta. Kui aastavahetusel rahvarohkemasse kohta minek on mingil põhjusel siiski vältimatu, tuleks hoida teistega piisavat vahemaad ning kanda maski.

Politsei tänas neid omavalitsusi, kes on teinud endast oleneva, et suuremaid rahvakogunemisi aastavahetusel ennetada, kuid samas leidnud nutikaid lahendusi, kuidas inimestele ka distantsilt positiivseid emotsioone jagada. Samuti kiitsid korrakaitsjad ettevõtjaid, kes loobusid rahvarohketest aastavahetuse pidustustest, kus võinuks tekkida suur risk uute ulatuslike viiruskollete tekkeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles