Mikk-Mait Kivi: iseseisev installatsioon Viljandi vanalinnas

, visuaalkunstnik
Copy
Valgusinstallatsioon Posti pargis
Valgusinstallatsioon Posti pargis Foto: Kristjan Lust

PÜHAPÄEVAL, 20. detsembril ilmus Posti tänava parki oma­algatuslik valgusinstallatsioon. Imelikul kombel ei haaku sündmuse kajastuse pealkiri Sakalas («Jaak Joala kuju rajamine andis valgusinspiratsiooni») installatsiooni sisuga ja artikkel on ka lakooniline. Ei ühtki kommentaari, selgitust ega muud peale fakti, et sel tegevusel puudus avaliku ürituse luba.

Igas mõttes proovitakse jätta mulje, et see ei ole tähelepanuväärne sündmus. Kuni selleni välja, et vähem kui ööpäev hiljem ilmub Sakalas samast asukohast järgmine kajastus, mis teatab Jaak Joala monumendi vundamendi valamisest.

Teisisõnu, elu läheb edasi ja Rene Liivamägi protest oli lihtsalt järjekordne tilk ilmselgelt täitumatusse ämbrisse, kuhu tegelikult on praeguseks kogunenud päris muljet avaldav kogus tülpimust ja vastumeelsust Joala monumendi rajamise protsessi kohta. Justnimelt protsessi kohta, sest monumendi kui sellise ega ka Jaak Joala mälestuse austamise vastu ei ole kellelgi pretensioone. Siinkohal on vastukarva just see, kuidas ja mis vahenditega on antud tulemuseni jõutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles