Pikaaegse staažiga esmaabikoolitaja: kõige rohkem läheb neid teadmisi vaja kodus

Alice Lokk
, reporter
Copy
2007. aastast esmaabikoolitusi teinud Sirje Laidma tõdeb, et kui inimene on läbinud koolituse, oskab ta paremini ootamatute olukordadega toime tulla. Koolituselt omandatud oskused on olulised, kui lähedast on tabanud äkkhaigestumine.
2007. aastast esmaabikoolitusi teinud Sirje Laidma tõdeb, et kui inimene on läbinud koolituse, oskab ta paremini ootamatute olukordadega toime tulla. Koolituselt omandatud oskused on olulised, kui lähedast on tabanud äkkhaigestumine. Foto: Raivo Laidma

Inimesed kipuvad pühade ajal ülevas meeleolus reegleid eirama ning just aastavahetusel juhtub palju õnnetusi alates valesti õhku lastud rakettidest kuni purjus peaga autorooli istumiseni. Seega võibki lõbus õhtu lõppeda traagiliselt.

Kõike seda on lähedalt näinud Tartu kiirabi vastutav õde ja brigaadijuht ning Eesti Punase Risti esmaabiõpetaja Sirje Laidma, kel on koolitajana 13 aastat staaži. Pikaaegse töö ja ja panuse eest Eesti Punases Ristis sai Sirje Laidma maanteeametilt lääne regiooni parima liiklusohutuse õpetaja auhinna. Oma töös näeb Laidma iga päev põhjuse ja tagajärje seoseid ning ka seda, kus jääb vajaka inimeste oskustest esmaabi andmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles