Lossimägedes käib ettevaatlikult raie

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta lõpust langetatakse lossimägede Hariduse tänava poolses küljes traktorita puid ja võsa.
Eelmise aasta lõpust langetatakse lossimägede Hariduse tänava poolses küljes traktorita puid ja võsa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba mitmendat nädalat võetakse Viljandi lossimägede Hariduse tänava poolses otsas vaikselt võsa maha ning loodetakse, et ilmataat tegemistele pidurit ei tõmba.

Viljandi linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Inga Nõmmiku ütlemist mööda algasid tööd detsembrikuu lõpul. Raiet teeb huvitava nimega Tabasalu ettevõtte, osaühing Degusteeri ja Presenteeri.

Nõmmik rääkis, et kui ilmastikuolud vähegi lubavad, töötatakse vahet pidamata märtsikuu keskpaigani. Sealjuures loodetakse, et püsivad külmakraadid muudavad maapinna kõvemaks ning lubavad sellele ka suuremad ja raskemad masinad kui nüüd rakkes olevad lintidega ATV-d.

«Praegu päästab meid lumi,» nentis keskkonnaspetsialist ning lisas: «Parajasti tehakse tööd peamiselt käsitsi.»

Nõmmik avaldas lootust, et kõigi planeeritud töödega jõutakse valmis 15. märtsiks. Siis peab mootorite mürin igal juhul vaikima, sest linn on keskkonnaametiga kokku leppinud, et saabuvate lindude rahu ei rikuta. Suvel puid lossimägedes ei langetata ning uuesti alustatakse alles sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles