Jahimehed käisid jõulurahu ajal loomadele meelehead pakkumas

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Jõulurahu ajal on jahimeestel- ja naistel tavaks käia koos perega metsas, kuid püssi sel ajal kaasa ei võeta.
Jõulurahu ajal on jahimeestel- ja naistel tavaks käia koos perega metsas, kuid püssi sel ajal kaasa ei võeta. Foto: Marko Saarm

Nagu igal aastal, kuulutasid jahimehed ka tänavu pühade ajaks välja jõulurahu ja peatasid küttimise kolmeks päevaks. Metsa aga suundusid jahimehed- ja naised siiski, sest tavaks on sel ajal loomadele head-paremat pakkuda.

Jahimehed käivad jõulude ajal koos peredega metsas, et nautida loodust ja anda loomadele üht-teist meeleheaks. See tava on ka Viljandimaal. Reedel metsas käinud Eesti naisküttide seltsi liige Triin Roostfeldt sõnas, et nende seltskond käis jahimeestele teata-tuntud paigas Kõpu lähistel põtradele ja teistele sõralistele soola panemas. "Sealt nad saavad igasuguseid mineraalaineid, mis on tervisele vajalikud," ütles Roostfeldt. Ta tõdes, et tegelikult pole praegu vaja metsloomi sööta. "Praeguses kliimas loomade lisasöötmiseks vajadust ei ole, sest talved on pehmed ja loomad saavad oma söögi kätte. Aga jõulude ajal külla minnes ikka ju viid head-paremat kaasa."

Tänavu viisid kütid sõralistele pühademaiuseks soola.
Tänavu viisid kütid sõralistele pühademaiuseks soola. Foto: Marko Saarm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles