Viljandi Jaani kirikus on inimeste hajutamiseks jõuluõhtul kolm jumalateenistust

Sakala
Copy
Viljandi Jaani kirik 2018. aasta jõulude ajal
Viljandi Jaani kirik 2018. aasta jõulude ajal Foto: Elmo Riig

Vabariigi Valitsuse tänast korraldust järgides on EELK Viljandi Jaani kiriku jumalateenistusel lubatud osalejate piirmäär 110 inimest (50% kiriku istekohtadest).

Seetõttu tuleb Jaani kirikus jõuluõhtul kolm jumalateenistust. "Kuna kirik on istekohtade mahutavuselt väike, soovib kogudus kõigile soovijaile anda võimaluse kirikusse tulla, arvestades 24. detsembrist kehtima hakkavat 50%-list täituvuspiirangut," seisab Viljandi Jaani kiriku pressiteates."Et hajutada jõuluõhtu kirikuliste hulka, on jumalateenistuste kestus lühem ja lisaks kell 18 algavale teenistusele korraldame veel teise jumalateenistuse algusega kell 19," on kirik kirjutanud.

Jõuluõhtu jumalateenistused neljapäeval, 24. detsembril, algavad kell 18 ja kell 19. Jõuluöö missa koos ristimise ja konfirmatsiooniga on samal õhtul kell 21. Jõuluõhtu viimasele teenistusele lubatakse eelisjärjekorras leeriõppijate pereliikmed. Alates kella 20.45 on kirikusse vaba sissepääs kuni kohtade täitumiseni.

Kell 18 ja kell 21 algava jumalateenistuse otseülekanne on Facebookis Viljandi Jaani koguduse kodulehel.

Reedel, esimesel jõulupühal kell 11 on kirikus jõulupüha perejumalateenistus ja näidend.

Kirikusse pääseb kuni kohtade täitumiseni. Kirikulistel tuleb kanda maski ja desinfitseerida käsi.

"Loodame mõistvale suhtumisele ja soovime armurikkaid Kristuse sündimise pühi," kirjutas Jaani kiriku esindaja Liina Heinaste kiriku teates.

24. detsembrist hakkab kehtima 50-protsendiline ruumitäitumuse piirang avalikele jumalateenistustele. Üle Eesti hakkab kehtima jumalateenistuste ja usuliste talituste puhul 50-protsendilise ruumitäitumuse piirang, et vältida koroonaviiruse leviku ohtu jõulupühade ajal. Siseruumis tuleb jätkuvalt kanda maske, tagada desinfitseerimisnõuete täitmine ja järgida muid viiruse leviku tõkestamise abinõusid, kirjutas Vabariigi Valitsus oma koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles