Päästeamet manitseb olema pühade ajal tule ja elektriga ettevaatlik

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Kuigi jõulutegevused on köitvad, ei tasu jätta tuld järelevalveta.
Kuigi jõulutegevused on köitvad, ei tasu jätta tuld järelevalveta. Foto: Peeter Langovits

Selleks, et jõulud mööduksid rõõmsalt, tasub veenduda, et kodu on tuleohutu, kirjutas täna päästeamet.

"Tänavu on päästjad saanud rohkesti väljakutseid päästesündmustele, mille põhjus on olnud toidukõrbemine, oma aja ära elanud küttekolle, lahtise tule kasutamine või valed kütmisviisid. Siin saavad inimesed enda ja teiste ohutuse jaoks palju ära teha, kui järgivad kõige lihtsamaid ohutusreegleid – kui teed sööki, jää kööki, kui põletad küünlaid, siis hoolitse selle eest, et küünal oleks eemal kergesti süttivatest materjalidest, ning kui kasutad avatud koldega kütteseadet, siis ära jäta seda järelevalveta. Teadlikult ja ohutult käitudes saab ära hoida nii mõnegi õnnetuse," ütles päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juhataja Tagne Tähe.

Neile, kel kingikott veel komplekteerimisel, soovitas päästeamet hankida suitsu- või vingugaasiandur, kui seda veel ei ole või vajab olemasolev väljavahetamist, ning tuletas meelde, et vinguandur muutub ühtlasi puuküttega ahju, pliidi või kaminaga hoonetes peagi kohustuslikuks.

Samuti kutsub päästeamet üles kandma koroonaviiruse leviku peatamiseks maski ja veetma pühi kitsas pereringis ning rõhutas, et lapsed ei tohiks täiskasvanu juuresolekuta küünlaid süüdata.

Ilutulestikuga seotud õnnetuste ennetamine algab juba poes. "Katkise välimusega ja kasutusjuhendita pürotehnikat ära osta. Ilutulestiku pakendeid tuleb hoida kuivas kohas. Meeles peab pidama, et rakette ei tohi lasta rõdult, aknast või käest. Rakett ei tohi lennata inimeste poole, katustele või akendesse. Enne ilutulestiku süütamist veendu, et see oleks asetatud lagedale alale ja kindlale pinnale, et lähedal ei oleks inimesi, autosid ega hooneid. Süütamise hetkel ei tohi kummarduda ilutulestiku kohale ja pärast süütamist tuleb kohe eemalduda ohutusse kaugusesse," seisab päästeameti teates.

Lisaks kutsub päästeamet inimesi üles mitte laskma ilutulestikku veekogude jääl, sest jää paksus pole piisav.

"Veetke pühad kodus ja kitsas pereringis, et aidata kaasa koroonaviiruse leviku pidurdamisele," võtab teade kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles