Koht, kus iga pisikegi edasiminek on suur samm

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Jaagu lasteaia-põhikooli jõulupeol oli tantsu, laulu ja rõõmu. Külas käis jõuluvana ning sai süüa piparkooke.
Jaagu lasteaia-põhikooli jõulupeol oli tantsu, laulu ja rõõmu. Külas käis jõuluvana ning sai süüa piparkooke. Foto: Marko Saarm

Kuidas öelda, et sul on janu, kui sa suudad liigutada vaid oma silmi? Kuidas õppida oma soove väljendama, kui sa ei saa rääkida? See ei olegi nii lihtne. Aga see on võimalik. Viljandi haigla külje all sihtasutuse Perekodu eestvedamisel tegutsevas Jaagu lasteaias-põhikoolis käivad erivajadusega lapsed, kes omandavad tublide spetsialistide käe all esmaseid igapäevaseid oskusi.

Selles koolis õpib praegu 35 last ning nendega tegeleb sama palju õpetajaid, spetsialiste, lapsehoidjaid, asendusteenistujaid ja tugiisikuid, et igaüks neist saaks oma võimetest ja oskustest rõõmu tunda.

Kui mõni lapsevanem tahab, et tema laps saaks koolis häid hindeid ja oskaks paremini inglise keelt, siis erivajadustega laste vanemate soovid on sootuks teistsugused. Mõni neist palub mõtteis, et tema liikumisvõimetu lapse seisund püsiks samasugune ega halveneks ning laps poleks pidevates valudes ja saaks öösel magada. Teine unistab, et ta saaks oma lapsest aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles