Täiskasvanute kool kavandab kokkutulekut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi täiskasvanute gümnaasium
Viljandi täiskasvanute gümnaasium Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel 64. aastapäeva tähistanud Viljandi täiskasvanute gümnaasium valmistub aasta pärast peetavaks vilistlaste kokkutulekuks ning palub endistel õpilastel ja töötajatel sellel osalemise huvist koolile teada anda.


Tänavust aastapäeva tähistas täiskasvanute gümnaasium 16. jaanuaril aktusega.

Juba praegu valmistub kool aga järgmiseks, 65. aastapäevaks, mida plaanitakse tähistada vilistlaste kokkutulekuga. See leiab aset 2010. aasta jaanuaris.

Direktor Mall Kõivu sõnul ei ole täiskasvanute gümnaasium viimase kümne aasta jooksul kokkutulekut korraldanud. Seepärast pole koolil ülevaadet, kui palju õpilasi ja endisi töötajaid sellest üritusest huvitatud oleks.

Õppeasutus palub kõigil inimestel, kes on Viljandi täiskasvanute gümnaasiumiga seotud olnud, teatada, kas nad osalevad kooli juubelil. Endast tuleks märku anda 31. märtsiks kas telefonitsi või kooli koduleheküljel www.vtg.vil.ee internetis.

«Sellega ei kohusta me kedagi ametlikult registreeruma ning osalustasu maksma,» täpsustas Mall Kõiv.

Saadud teavet kasutab kool ürituse planeerimiseks ja ruumide valimiseks. Ametlik registreerimine algab ilmselt oktoobris.

Direktor kinnitas, et vilistlaste kokkutulekule on oodatud nii täiskasvanute gümnaasiumis kui selle eelkäijates õppinud inimesed. Praeguse nimetuse sai õppeasutus 1994. aastal, varem on see olnud Viljandi töölisnoorte keskkool, õhtukeskkool ja kaugõppekeskkool.

1945. aastal avatud õppeasutuse esimene direktor oli kunstnik Paul Kondas.

Praegu on täiskasvanute gümnaasiumis 260 õpilast. Tänavu kevadel lõpetab seal viimane lend päevase õppega gümnaasiumiõpilasi, ülejäänud omandavad teadmisi õhtuses õppes, kaugõppes või eksternina.

Täiskasvanute gümnaasiumisse saavad inimesed õppima minna koolikohustusliku ea möödudes, 17-aastasena. Vanim õpilane on seal praegu 50-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles