Riigile tähtsate ehitiste seast välja jäänud valitsejamaja tarvis otsitakse uusi rahaallikaid

Alice Lokk
, reporter
Copy
Olustvere mõisa valitsejamaja katust on aegamisi vahetatud ning selle tööga tahetakse ühele poole jõuda järgmisel aastal.
Olustvere mõisa valitsejamaja katust on aegamisi vahetatud ning selle tööga tahetakse ühele poole jõuda järgmisel aastal. Foto: Marko Saarm

Nende 29 kultuurirajatise seas, mille ehitamiseks või renoveerimiseks riigikogu kultuurikomisjonile taotlus tehti, oli Olustvere mõisakompleksi kuuluv valitsejamaja ehk vana härrastemaja. Paraku ei osutunud see 11 eelvooru pääsenud objekti hulka valituks, kuid erilisuse tõttu hindas kultuurikomisjon selle kordategemise vajalikkuse suureks.

Olustvere mõisakompleks kuulub teenindus- ja maamajanduskoolile. Selle direktor Arnold Pastak ütles, et peamiseks plaaniks on laiendada ja koondada olemasolevaid käsitöökodasid. "Meil on klaasi-, keraamika-, mee- ja leivakoda. Tulevikus võiks olla valitsejamaja esimesel korrusel käsitöökojad ning käsitöölistel võimalik ruume rentida. Teine korrus võiks olla majutuseks õpilastele," rääkis Pastak.

2018. aastast on tegeldud katuse vahetamisega, mis loodetakse direktori sõnutsi järgmisel aastal lõpetada. "Oleme seda jupi kaupa vahetanud, natuke oleme igal aastal saanud muinsuskaitse toetust ja teise poole kooli eelarvest juurde pannud. Vahetada on jäänud viimane neljandik."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles