Viljandimaa vasaraheitja krooniti Eesti parimaks kergejõustiklaseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Suuremas jaos Soomes resideeruv, ent kodumaal Sakala kergejõustikuseltsi esindav vasaraheitja Kati Ojaloo valiti Eesti parimaks naiskergejõustiklaseks.
Suuremas jaos Soomes resideeruv, ent kodumaal Sakala kergejõustikuseltsi esindav vasaraheitja Kati Ojaloo valiti Eesti parimaks naiskergejõustiklaseks. Foto: Marko Mumm

Augustis Eesti uue vasaraheiterekordi püstitanud Viljandi kergejõustikuseltsi esindaja Kati Ojaloo kuulutati lõppeva aasta Eesti parimaks naiskergejõustiklaseks. Tänavu 71.50 heitnud Ojaloo loodab peatselt lisada oma rekordile veel meetri, sest see tulemus viiks ta olümpiale.

Aasta kergejõustiklased selgusid fännide, spordiajakirjanike, Eesti kergejõustikuliidu liikmesklubide ja kergejõustikutreenerite hääletamisel. Iga kaasaelaja sai oma lemmikule hääle anda Facebookis.

Aasta kergejõustiklaste valimisel oli häälte osakaalu jaotus järgmine: kergejõustikuliidu liikmesklubid 25, meedia esindajad 25, treenerid 25 ja kergejõustiku fännid 25 protsenti. Naiste seas sai enim hääli Ojaloo, meeste seas võidutses pikamaajooksja Tiidrek Nurme.

Ojaloole tõi võidu augustis Soomes heidetud 71.50. «See heide tuli tehniliselt hästi välja, muud saladust polegi,» rääkis Ojaloo pärast võistlust.

Ojaloo meenutas, et rekordheide oli sarnane trennis sooritatutega ning esialgu tundus talle, et see polnud midagi erilist, kuni heiteringi ümber ja staadionil tõusid inimeste käed taeva poole. Seejuures polnud tal esialgu üldse plaanis tollel mõõduvõtul osaleda, sest seljataga oli mitu võistlust ja ta tundis end väsinuna. Ta aitas seda lihtsalt oma Soome koduklubil, Noormarkku Nopsal korraldada. Eestis esindab Viljandimaalt pärit Ojaloo kergejõustikuseltsi Sakala.

Oma isiklikku rekordit parandas Ojaloo enam kui kahe meetriga: tema eelmine tippmark oli mullu Harjumaal Randveres heidetud 68.16. Endine Eesti rekord kuulus Anna Maria Orelile ja oli 69.85. Uue Eesti rekordiga sai Ojaloost esimene eestlanna, kes on ületanud vasaraheites 70 meetri piiri. Maailma naiste vasaraheite edetabelis tõusis ta selle tulemusega 14. ja kõigi aegade edetabelis 91. kohale.

Lisaks Ojaloole kandideerisid aasta kergejõustiklase tiitlile veel kaks Sakala klubi esindajat. Kuulitõukaja Jander Heil oli parimaks nomineeritud meeste arvestuses ning heitja ja tõukaja Kelly Heinpõld oli aasta noorsportlase tiitli kandidaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles