Aastakümneteks unustatud Uueveski kaitseala arvatakse kaitse alt välja (1)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Uueveski oru ja männiku riiklikust kaitsest ei teatud, sest dokumentatsioon oli segane ja osa sellest kaduma läinud. Seega ei ole juba paarkümmend aastat arvestatud, et ala oleks kaitse all. Pildil trikirattur Uueveski männiku trikirajal.
Uueveski oru ja männiku riiklikust kaitsest ei teatud, sest dokumentatsioon oli segane ja osa sellest kaduma läinud. Seega ei ole juba paarkümmend aastat arvestatud, et ala oleks kaitse all. Pildil trikirattur Uueveski männiku trikirajal. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Keskkonnaamet alustas möödunud suvel menetlust, et arvata Viljandi Uueveski maastikukaitseala riikliku kaitse alt välja. Ametnike kinnitusel sellest sisuliselt midagi ei muutu ja dokumendid viiakse lihtsalt tegelikkusega kooskõlla, sest paari­kümne aasta jooksul pole piirkonda kaitsealaks peetudki.

Novembri lõpul küsis keskkonnaamet linna seisukohta kaitse alt väljaarvamise määrusele. Suvel alanud menetluse kohaselt ei olnud amet leidnud põhjendusi, miks ala peaks ka edaspidi jääma kaitse alla, sest tegelikult see ei ole kaitsealana tuntud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles