Kes tahab vaksalist bussiga linna, saab oodata paarkümmend minutit

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Rongifirma Elron esindaja sõnul on rongide liikumine üle riigi omavahel seotud ning Viljandi rongi aegu muutes peaks seda automaatselt tegema ka mujal. Samas ei saa muuta bussiaegu, sest siis kannataksid ülejäänud sõitjad.
Rongifirma Elron esindaja sõnul on rongide liikumine üle riigi omavahel seotud ning Viljandi rongi aegu muutes peaks seda automaatselt tegema ka mujal. Samas ei saa muuta bussiaegu, sest siis kannataksid ülejäänud sõitjad. Foto: Elmo Riig

Viljandi raudteejaama sõitvate busside ja rongide omavaheline graafik logiseb, sest bussiliikluse korraldaja peab arvestama kõigi sõitjate vajadustega ning rongifirma kogu Eesti raudteeliiklusega.

Kui inimene jõuab täna kell 16.50 Tallinnast rongiga Viljandisse, siis kesklinna sõitvat liinibussi peab ta seal ­ootama 19 minutit.

Viljandimaa bussiliiklust korraldava ühistranspordikeskuse juht Kaupo Kase tõdes, et bussiaegade sobitamine rongiaegadega on raske ning veel keerulisemaks muudab asja see, et rongiajad muutuvad üsna tihti. Tema sõnul polegi alati võimalik neid omavahel klappima saada. «Oleme probleemi ees, kas panna bussid käima nii, nagu suurem osa inimesi soovib, või nii, nagu rongid käivad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles