Sakala malev tunnustas tublimaid noori ja nende juhte

Üllar Priks
, reporter
Copy
Kodutütar Marja Kirss
Kodutütar Marja Kirss Foto: Gunnar Teas

Sakala ringkonna aasta naiskodukaitsjaks valiti hiljuti Jane Koitlepp ja maleva aasta kaitseliitlaseks Gunnar Teas. Nüüd on teada ka järelkasvu säravamad tipud. Aasta jooksul oma aktiivse tegevusega enim silma paistnud kodutütar on Marja Kirss ning hinnatuim noorkotkas Tõnn Alas. Noortejuhtidest said kiita Merle Murka ja Taivar Riiga.

Marja Kirss astus kodutütarde organisatsiooni 2012. aastal. Läbi kaheksa tegevusaasta Paistu kodutütarde rühmas on ta olnud aktiivne ja eeskujulik. Tema vormil on auga välja teenitud erialamärgid: laulja, esmaabi andja, laskur ja muusik. Teda on tunnustatud ringkonnavanema, peavanema ja maleva pealiku tänukirjaga. Marja Kirss on koos oma rühmakaaslastega osalenud arvukatel võistlustel, esindades Paistu rühma ja Sakala ringkonda ning ta on osalenud maleva riigikaitselaagris 2017. aastal ja ellujäämislaagris SERE 2018. aastal. Marja Kirsi tõeline kirg on laskesport. Tema lõppeva aasta saavutused on Eesti juunioride meistrivõistluste pronksmedal (60 lasku õhupüstolist), Eesti juunioride meistrivõistluste hõbemedal (30+30 lasku spordipüstolist) ja kuldmedal (20+20+20 lasku standardpüstolist) ja Eesti noorte meistrivõistluste pronksmedal (40 lasku õhupüstolist). Samuti on Kirss Viljandimaa tänavune aasta parim noorlaskur ja Vambola Järvekülje nimelise võistluse võitja. Praegu valmistub Marja Kirss Eesti võistkonna koosseisus Euroopa juunioride meistrivõistlusteks.

Noorkotkas Tõnn Alas
Noorkotkas Tõnn Alas Foto: Paul Poderat

Tõnn Alas õpib Viljandi gümnaasiumi kümnendas klassis. Sakala maleva Noorte Kotkaste noorliikmeks astus ta 2015. aasta veebruaris. Juhendajate sõnul liitus rühmaga pisike uudishimulik marakratt, kuid nüüdseks on tema areng jõudnud selleni, et ta suudab laagrites ja koondustel anda edasi teadmisi endast noorematele noorliikmetele. Temast on saanud tasakaalukas, viisakas, peene huumorisoonega, empaatiline ja tugeva pingetaluvusega noorkotkas. Alas esindab malevat ja rühma nii malevkondlikel kui üle-eestilistel võistlustel. Ta on tahtejõuline ja sportlik noormees, kes jääb silma oma abivalmiduse ja eeskujuga. Samuti on ta esimene, kes endast märku annab, kui kusagil on abi vaja. Laagritegevuste planeerimistel räägib ta alati kaasa ja on ideede generaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles