Kampaania kutsub naabriga maletama

Margus Haav
, reporter
Copy
Algatuse «Maleta naabriga» eestvedaja on Heino Laiapea.
Algatuse «Maleta naabriga» eestvedaja on Heino Laiapea. Foto: Elmo Riig

Paul Kerese 105. sünniaastapäeva tähistamiseks kutsub Eesti Rahva Muuseum koos maleliiduga kõiki üles 7. jaanuaril maletama ja mängu jäädvustama. Idee taga on endine Sakala ajakirjanik, maleentusiast Heino Laiapea, kelle sõnul on just praegu õige aeg harjutama hakata. 

"Käikude selgeks saamiseks ja esimeste partiide tegemiseks ei ole vaja palju aega," rääkis Laiapea. "Kogu informatsioon on internetis kättesaadav, nii et on vaja ainult malelauda ja kaaslast, kellega harjutada."

7. jaanuaril tähistatakse Eestis üldrahvalikku maletamise päeva.

"Selle sündmuse jäädvustamiseks tuleb leida enda kõrvale üks malehuviline, teha partii ning salvestada see fotona," selgitas Laiapea. "Oodatud on ka kõik fotod, mis on tehtud sel päeval kas või üksi või arvuti vastu maletades."

Paul Kerese 100. sünniaastapäeva puhul viis aastat tagasi kutsus ERM inimesi sedasama tegema. ERM-i pildiaita laekus 184 fotot mitmelt poolt Eestist ja ka piiri tagant. Piltidel oli näha malemänguhoos naabreid, lapsi, peresid ja vanaisasid, kes näitavad lapselastele esimesi käike.

Pildid malemängust tuleks teha just 7. jaanuaril, ERM-i pildiaita saab neid üles laadida 1. aprillini. Parimad ja erilisemad malehetked valib välja žürii aprilli jooksul.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles