Viljandist sirgunud mees sai naiste käsipallikoondise peatreeneriks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Taavi Tibar asus Eesti naiste käsipallikoondise peatreeneri kohale.
Taavi Tibar asus Eesti naiste käsipallikoondise peatreeneri kohale. Foto: Eesti käsipalliliit

Eesti käsipalliliit otsustas pärast mõneaastast pausi taas kokku kutsuda naiste rahvuskoondise ning selle peatreeneriks kinnitati Viljandi spordikoolist mängumeheks sirgunud ja meeste rahvuskoondisesse kuulunud 32-aastane Taavi Tibar.

"Naiste käsipall on Eestis veidi tagaplaanile jäänud ning koondise ellukutsumine toob kindlasti värskendust. Väljakutsed mulle meeldivad ja usun, et uues rollis saan vägagi põneva väljakutse," ütles Taavi Tibar.

Naiste peatreeneri leidmiseks kuulutati konkurss välja sügisel ning valituks osutus Taavi Tibar. Tema abitreeneriks sai HC Tabasalu juhendaja Merit Moro, mentortreenerina hakkab tegutsema kogenud Ella Kungurtseva ning naiskonna juhiks sai ekskoondislane Sten Toomla.

Varem on Tibar töötanud naiste käsipallitreenerina Norras, mille naiste liigat peetakse maailma parimaks. Lisaks on ta olnud Soomes Siuntio naiskonna peatreener ja viinud selle meistrivõistlustel pronksmedalile.

32-aastane Tibar on Viljandi käsipallikasvandik, tulnud HC Kehraga nii Eesti kui ka Balti meistriks ning mänginud aastaid välismaal. Soomes olid tema tööandjaks Åbo IFK, Porvoo Akilles ja Siuntio IF ning ühe hooaja pallis ta Norra tippklubis Stord IL Handball.

Praegu on Tibar HC Tallinna meeskonna abitreener ning tal on pealinnas juhendada ka mõned noorterühmad. Sel aastal alustas ta tööd uute tüdrukute rühmadega.

Eesti naiste koondis oli viimati koos kolm aastat tagasi, mil mängis Martin Noodla juhendamisel kaks kohtumist Soomega. Põhjanaabritele jäädi toona Tallinnas alla 20:29 ja 27:33. Eesti parimatena viskasid neis mängudes vastavalt 12 ja 13 väravat Alina Molkova ning Maarja Põldver-Treiman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles