ABI Pärimusmuusika keskus jagas pärimusmuusikutele välja kümme stipendiumit

Margus Haav
, reporter
Copy
Üks stipendiumi saajatest Kulno Malva on pärimusmuusik, laulja ja laulukirjutaja.
Üks stipendiumi saajatest Kulno Malva on pärimusmuusik, laulja ja laulukirjutaja. Foto: Elmo Riig

Eesti pärimusmuusika keskus jagas konkursi korras välja kümme stipendiumit, ühe stipendiumi suurus on 2000 eurot. Stipendiumi saavad Sofia-Liis Kose, Kärt Tambet, Kaisa Kuslapuu, Kulno Malva, Karoliina Kreintaal, Eva Väljaots, Annika Mändmaa, Lauri Õunapuu, Cätlin Mägi ja Piret Aus. 

Stipendiumite eesmärk on toetada valdkonna arengut ning pärimusmuusikaalast loometegevust. 25. novembril väljakuulutatud stipendiumikonkursile laekus 44 avaldust. Kandideerima oodati kõiki, kes on tegevad pärimusmuusika valdkonnas või kel on huvi sellega tegelda.

Kandideerijate hulgast valis stipendiumi saajad välja pärimusmuusika keskuse meeskonna liikmetest koosnev žürii. Kümne stipendiaadi hulgas on nii neid, kes kasutavad seda pärimusmuusika õppematerjali väljaandmiseks, aga ka uurimistöödeks ja -projektideks ning pärimuspillide algõpetuseks vähekindlustatutele. Samuti leiab nimekirjast noori muusikuid, kellel stipendium aitab süvendatult end täiendada ja õppida.

Pärimusmuusika keskuse juht Tarmo Noormaa ütles, et osalejaid tuli konkursile oluliselt rohkem, kui osati oodata. 

"Väga uhke ja kirev valik taotlusi oli meil laual. Väga ägedaid ideid mõlgub pärimusmuusikute mõtetes ja eks nii suur taotluste hulk näitab, et praegusel ajal on seesugune abi muusikutele vajalik," rääkis Noormaa. "Siinkohal kutsungi üles eraisikuid ja ettevõtteid pärimusmuusika valdkonda panustama ja oma õlga alla panema. Võtke meiega ühendust! Meil jäi stipendiumikonkursist pärast kümne valimist lauale veel vähemalt kakskümmend suurepärast ideed ja algatust, mis annaksid pärimusmuusika valdkonnale palju ning aitaksid kaasa eesti kultuuri ja identiteedi mõtestamisele ja säilitamisele. Neid tasub ellu aidata."

Stipendiumikonkurss pärimusmuusikutele on ellu kutsutud selleks, et aidata muusikutel süvendatult tegelda pärimusmuusikaga, uue loomingu loomisega ning uurimistöödega. Stipendiumid antakse sel aastal välja esimest korda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles