Eksamite pärast mures abituriendid tahavad kontaktõpet

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Sedasi algasid Berit Sarapi koolipäevad, kui distantsõppeks tuli kasutada mõnd videokõnet. Kui valida antaks, käiks ta kindlasti koolis kohapeal.
Sedasi algasid Berit Sarapi koolipäevad, kui distantsõppeks tuli kasutada mõnd videokõnet. Kui valida antaks, käiks ta kindlasti koolis kohapeal. Foto: Erakogu

Distantsõpe jättis jälje kevadistele eksamitulemustele ja seepärast loodavad praegused Viljandi gümnaasiumi abituriendid, et vähemasti eksamiainetes saaks tunde ikka koolis kohapeal.

«Kõige keerulisem on kontaktõppeta õppida keeli,» jagas XII klassi õpilane Berit Sarap oma kogemust. Saksa keele kohta tõdes ta, et sellesse jäi kevadest auk. «Lihtsalt ei tulnudki midagi, sest ei saa suhelda, aga see on keele õppimise juures kõige olulisem osa.»

Siiski leiti ka loovamaid lahendusi ja tema koolikaaslane, samuti XII klassi õpilane Eeva Vitsut kiitis kodus tehtud vene keele tunde, milles õpilased said ülesandeks ajaleht kokku panna. Tekstid saadeti õpetajale, kes neid siis kontrollis ja pärast Google Meeti kaudu puudustele tähelepanu juhtis. Siis pidid õpilased ise oma vigu parandama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles