Noored toovad tänavugi linna jõululaada

Eget Velleste
, reporter
Copy
Tühjale platsile toovad noored üheks päevaks tegevust. Sellel pühapäeval leiab Vabaduse platsi kuuse ümber aset õpilasfirmade jõululaat.
Tühjale platsile toovad noored üheks päevaks tegevust. Sellel pühapäeval leiab Vabaduse platsi kuuse ümber aset õpilasfirmade jõululaat. Foto: Marko Saarm

Viljandi gümnaasiumi õpilased ning Viljandimaa arenduskeskus seavad sellel pühapäeval Vabaduse platsi kuuse ümber 12 lauda, et pidada maha õpilasfirmade jõululaat.

Arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse programmi koordinaator Kairi Ong sõnas, et laada ettevalmistamist alustati möödunud nädalal ning alles selle kolmapäeva ennelõunal saadi kinnitus, et linnavalitsus lubab praegu jõululaata pidada. Ongi sõnul tehakse omalt poolt kõik, et vältida sealjuures viiruse levikut. Selles küsimuses on korraldajad suhelnud nii terviseameti, politsei kui linnaga.

"Sularaha ei kasuta, meie lauad on hajutatult, kanname maski ja kohapeal on järelevaataja, kes jälgib, et inimesed ei koguneks puntidesse," kirjeldas Ong viirust tõkestavaid meetmeid. Ta nimetas, et Eestis on teisigi linnu, kus jõululaatu õues korraldatakse, ning see andis julgust ka Viljandis laata pidada. Tema sõnul loodetakse jõululaata korraldades tuua inimestele veidi jõulurõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles