Kredex pani Cleveroni 30 miljoni euro suuruse laenutaotluse seisma (10)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Suvel sai Cleveroni juht Arno Kütt tutvustada oma firmat ja uut ideed otse peaminister Jüri Ratasele, kuid riiklikku laenu ettevõte projektile praeguse seisuga ei saa.
Suvel sai Cleveroni juht Arno Kütt tutvustada oma firmat ja uut ideed otse peaminister Jüri Ratasele, kuid riiklikku laenu ettevõte projektile praeguse seisuga ei saa. Foto: Elmo Riig

Riiklikult laenuasutuselt Kredex uue pakiautomaadivõrgu jaoks 30 miljoni euro suurust laenu küsinud Cleveron tegi mitu kuud laenutaotluse kallal tööd, kulutas tuhandeid eurosid ning sai esmaspäeval üllatava vastuse, millest võib välja lugeda, et Kredex lõpetab COVID-19 abimeetmetes olnud riikliku erakorralise laenu andmise.

Kredexi kommunikatsioonijuhi Joonas Kerge väitel on aga tegemist väga ebaõnnestunult sõnastatud vastusega ning Cleveron ei pea veel arvama, et tema laenuvõimalus on kadunud. Küll aga on kogu laenumeede pandud seisma, kuniks valitsus annab juhise, kuidas enam kui kümne miljoni euroste laenudega edasi minna. Millal valitsus teemat arutab, pole teada. Lähim võimalus oleks neljapäeval.

"Kõige häirivam on see, et Kredexi kodulehel on endiselt teade, et erakorralist laenu riiklikult olulistele projektidele on võimalik küsida ja saada," ütles Viljandi pakiautomaatide arendaja ja tootja, aktsiaseltsi Cleveron juhataja Arno Kütt.

Ühelauselise vastusega lõppenud teekonda suurlaenu saamiseks nimetab Kütt riigi lugupidamatuseks ettevõtjate vastu. "Tegime palju tööd, tellisime tuhandeid eurosid maksva sotsiaalmajandusliku analüüsi, saime tulemuseks, et tegu on väga olulise ettevõtmisega, ja siis jäeti kõik seisma."

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles