Kelm pettis lastelt veebis raha välja

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lapsed omapäi internetti unustada, võib arvutist saada kuriteopaik. Nii juhtus viie väikse lapse puhul, kes oma vanemate raha 17-aastase noormehe kontole aitasid kanda.
Kui lapsed omapäi internetti unustada, võib arvutist saada kuriteopaik. Nii juhtus viie väikse lapse puhul, kes oma vanemate raha 17-aastase noormehe kontole aitasid kanda. Foto: Elmo Riig / Sakala (montaaž)

Viljandi kohtumajas algab täna protsess 17-aastase nooruki üle, kes süüdistuse järgi pani viis last pettusega helistama tasulisel telefonil, et endale raha teenida.

Noormees võttis MSN-i suhtlusprogrammi kaudu ühendust viie võõra lapsega ning andis mitmel juhul mõista, et on portaali www.rate.ee looja, praegune riigikogulane Andrei Korobeinik. Ta keelitas lapsi helistama tasulisel telefonil ja selle teo eest võib kohus alaealist Viljandimaal elavat noormeest karistada kuni viieaastase vangistusega.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles