Repliik: Draakon tuli!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile hommikul astusime Idamaade kalendri järgi Musta Veedraakoni aastasse, mis peaks astroloogide sõnul tooma ootamatusi ja keerulisi olukordi.

Kui palju keegi neid ettekuulutusi usub, on iseasi, kuid skeptikute arvamustest hoolimata on horoskoopidest saanud populaarne meelelahutus ning need ilmuvad igas lehesabas.

Horoskoopidega on nagu reklaamidegagi: tead küll, et kõike ei maksa tõe pähe võtta, kuid ei saa nende ees ometi silmi ja kõrvu kinni panna. Elukogenud täiskasvanud oskavad juba teri sõkaldest eraldada, aga väikestele lastele on kindlasti iga vanem pidanud põhjendama, miks kõik teleris nähtu ei ole tõsi ja kõik raadiost kuuldud ennustused ei täitu. Ei lähe siiski kaua aega, kuni ka põngerjad need reeglid selgeks õpivad.

Asjaolu, et eestlastele meeldib horoskoopidest rääkida, näitab minu meelest seda, et täiskasvanudki vajavad mängu ja müstikat. Pika talve keskele passib üks draakon ju päris kenasti — peaasi et temaga kaasnevaid ennustusi liiga tõsiselt ei võetaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles