TÜ Viljandi kultuuriakadeemia aasta õppejõud on Piret Aus

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Piret Aus pälvis sel aastal ka vabariigi presidendi teenetemärgi. Sel korral tunnustasid teda tudengid.
Piret Aus pälvis sel aastal ka vabariigi presidendi teenetemärgi. Sel korral tunnustasid teda tudengid. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 11. detsembril valis TÜ Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilasesindus välja 2020. aasta TÜ Viljandi kultuuriakadeemia aasta õppejõu, kelleks sai kultuurikorralduse õppejõud Piret Aus.

Tudengid olid Piret Ausile kirjutanud, et ta on meeletult positiivne, tegus ja motiveeriv õppejõud. "Hästi inimlik ja hooliv ning suudab oma teadmisi huvitavalt edasi anda," kirjutavad tudengid. "Nii energiline, aus, otsekohene, põnevad jutud iga teema kohta, viskab head nalja, näitab kassivideoid. On inimene."

Piret Aus sõnas, et see on olnud üks eriline aasta, kus on saanud tublisti vähem auditoorset tööd teha. "Loomulikult olen siiralt õnnelik ja tänulik, et minu noored kolleegid, kelleks oma tudengeid olen aastaid pidanud, on jaganud mulle akadeemia suurima tunnustuse," ütles Aus. 

TÜ Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilasesinduse president Margaret Rooste ütles, et sel aastal käis valimine teisiti. "Novembris läks tudengitele laiali ankeet, üliõpilased said hääletada ja valida. Kui koroonat poleks, oleks seejärel toimunud talvepidu ning seal oleks laureaadid välja kuulutatud, aga läks teisiti," ütles Rooste. "Sel aastal käisid aga kõik laureaadid kordamööda TÜVKA Vilma majas asuvas videostuudios, kus tehti laureaatidega intervjuud." Piret Aus sai tema sõnul kõige rohkem hääli ning valiti aasta õppejõuks. Aasta tudengiks sai Diana Tiits. Üliõpilasesindus andis välja veel mitmeid tunnustusi, kuid ülejäänud avalikustatakse nädalatel, mil valib video tunnustusüritusest. 

Piret Aus on pea 20 aastat olnud Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse õppejõud. Viimased neli hooaega on ta olnud TÜ väärikate ülikooli programmijuht. Samuti on ta vabakutseline erivajadustega inimeste abistaja ning ligipääsetavuse spetsialist. Lisaks põhitööle on ta ka VI taseme täiskasvanute koolitaja, kes abistab ka Töötukassa kliente ja mitmeid organisatsioone.

Samuti on ta rahvamuusik ja nõutud kultuurikorraldaja üle-eestiliste sündmuste meeskondades. Sel hooajal on ta tegutsenud ka karmoškaõpetajana Viljandi pärimusmuusika aida August Pulsti õpistus. 2019. aastal oli ta laulu- ja tantsupeo ligipääsetavuse projektijuht ja tagas, et tantsupeost said osa ka nägemispuudega ning laulupeost kuulmispuudega inimesed. 2020. aastal pälvis ta Vabariigi Presidendi otsusega ka Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles