Politsei kihutas Paala järve jäält minema viis ilutulestikku lasknud last (3)

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Foto Paala järvest on tehtud umbes pool tundi peale väljakutset. Nii mõneski kohas on juba jääl augud.
Foto Paala järvest on tehtud umbes pool tundi peale väljakutset. Nii mõneski kohas on juba jääl augud. Foto: Kenno Soo, Sakala Kaasautor

Täna kell 18.20 laekus politseile möödakäijalt teade, et viis last lasevad Viljandis Paala järvel kaldast 30-40 meetri kaugusel rakette. Politsei kutsus lapsed järvejäält tagasi, õnneks keegi vette ei vajunud.

Politsei pressiesindaja Arvi Uustalu sõnul olevat lapsed ilutulestikku lasknud jää peal ja liikunud seejärel kalda poole. "Kohapeal oli politsei. Kui päästjad kohale jõudsid, siis kedagi enam jääl ei olnud ja keegi sisse ei vajunud," sõnas Uustalu.

Hommikul saatis päästeamet teate, milles oli kirjas, et jäisesse vette kukkuv inimene kaotab tegevusvõime 10-15 minutiga, lapsed veelgi kiiremini. "Jääaugust ilma abivahenditeta või kõrvalise abita välja ronida on äärmiselt raske," kirjutas päästeamet.

Päästeameti pressiesindaja Arvi Uustalu soovitas lapsevanematel kodus lastega kindlasti rääkida jää ohtudest. "Praegusel ajal on jää paksus ettearvamatu, mõnes kohas võib olla piisava paksusega. Teises kohas, kus on allikad või voolav vesi ja pealt tundub, et kõik on ohutu, võib aga kergesti läbi jää vajuda," tõdes Uustalu. "Piisavalt pikalt pole olnud pakast. Ennustatakse, et ilm läheb veel soojemaks ning jää muutub lähipäevadel veel hapramaks."

Uustalu lisas, et väga paljudes kohtades on jää peal ohtlik ning päästjad ei soovita inimestel jää peal käia.

Ka hobikalamehed peavad alati jääle minnes kasutama ohutusvahendeid – lihtsamad nendest on päästevest ja jäänaasklid. Kui keegi märkab eluohtlikku olukorda, tuleb helistada hädaabinumbril 112.

Nädalavahetusel patrullivad Lõuna-Eesti päästjad õhukese jääga veekogude ääres, et ennetada õnnetusi ja vajadusel jääle tikkuvaid inimesi korrale kutsuda.

Eile käisid päästjad 11 väljakutsel kutsumas ära Tartus, Võrus ja Valgas tiigi- või järvejääle mängima läinud lapsi. Enamasti olid lapsed päästjate saabudes juba kalda ääres ja nendega vesteldi ohutuse teemadel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles