Järgmisest nädalast lähevad Viljandi koolid e-õppele

Sakala
Copy
Järgmisest nädalast on kõik Viljandi linna koolid e-õppel, fotol on Paalalinna kool.
Järgmisest nädalast on kõik Viljandi linna koolid e-õppel, fotol on Paalalinna kool. Foto: Elmo Riig

Valitsus otsustas eile kehtestada epideemilise koroonaviiruse leviku piiramiseks haridust, huviharidust ja sporti puudutavad piirangud üle Eesti ning sellega seoses otsustas täna linnavalitsus jätta 14. detsembrist nii üldhariduskoolid kui huvikoolid valdavalt e-õppele.

Valitsuse korralduse järgi on esmaspäevast piiratud liikumine kõikides Viljandi õppeasutustes. Järgmisest nädalast kuni jõuluvaheaja alguseni kasutavad õppeasutused e-õppe vormi.

Koolidel on kontaktõpe lubatud hariduslike erivajadustega õpilastele ning personaalsete konsultatsioonide, olümpiaadide, praktika ja eksamite sooritamiseks. Sellisel juhul on lubatud ka õppehoonetes viibimine. E-õppe perioodil korraldatakse toitlustamine toidupakkidega.

Valitsuse korralduse järgi on 14. detsembrist kolmeks nädalaks seatud piirangud ka huviharidusele. Arvestades uusi piiranguid, otsustas linnavalitsus lubada ruumides vaid individuaaltunnid, kuni 10 õpilasega rühmategevused on välitingimustes ja huvikoolid kombineerivad neid distantsõppega.

Viljandi avatud noortetoa ruumid jäävad endiselt suletuks ning välitingimustes ja digitaalkeskkonnas kasutatakse mobiilset noorsootööd.

Vabariigi valitsuse piirangud ei kehti lasteaedadele ja lastehoidudele, mis tähendab, et Viljandi lasteaiad jäävad endiselt avatuks, kuid järgima peab seal kehtivaid usaldusmeetmeid. Samuti ei puuduta piirangud professionaalseid sportlasi, sealhulgas meistriliiga võistkondi, koondislasi ja koondise kandidaate.

Avatuks jäävad ka Sakala keskus, linnaraamatukogu, Perepesa ja nukuteater.

"Kuigi hooned on avatud, soovitame nimetatud asutustes käia vaid hädavajalikeks toiminguteks ning kanda maski ja desinfitseerida käsi. Seda kõike meie endi tervise nimel," ütles abilinnapea Janika Gedvil. Et oluline osa Sakala keskuses, spordikeskuse hallatavates spordibaasides ja Jakobsoni kooli ujulas korraldatavast tegevusest on katkestatud, muutuvad ajutiselt ka nende lahtiolekuajad. Täpsemat infot palub linnavalitsus vaadata asutuste veebilehtedelt.

Piiranguid kehtestades on arvesse võetud vabariigi valitsuse 10. detsembri korraldust nr 440 ning haridus- ja teadusministeeriumi infot piirangute tõlgendustega, koroonaleviku olukorda Viljandis ning üldhariduskoolide, huvikoolide ja teiste asutuste juhtidega peetud konsultatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles