Ärimees küsis ülikoolilt seina päikesepaneelide tarvis (1)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Viljandi kultuuriakadeemia kasutuses oleva hoone sein asub päikeselisel küljel ning saab peatselt enda külge päikesepaneelid.
Viljandi kultuuriakadeemia kasutuses oleva hoone sein asub päikeselisel küljel ning saab peatselt enda külge päikesepaneelid. Foto: Elmo Riig

Viljandis Vilma majana tuntud hoone lõunapoolne sein jäi silma ärimees Mark Oravale, kes kokkuleppel maja omaniku, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiaga katab selle päikesepaneelidega.

Osaühingu Tennisekeskus juhatuse liige Mark Orav ütles, et seina ees Kaalu tänava ­ääres on Tennisekeskusele kuuluv kinnistu ning kultuuriakadeemia andis seina osaühingu kasutusse.

«Planeering lubab kinnistule ehitada kuni neljakorruselise ärihoone, aga kuni hoonet veel ei ole, paigaldame kultuuriakadeemia seina külge päikesepaneelid,» lausus ta. «Kui hoone on ehitatud, tõstame päikesepaneelid selle katusele ümber. Põhimõtteliselt saanuks paneelid ajutiselt ka kinnistule maaraamidele paigaldada, kuid see ei sobi linnapilti. Kultuuriakadeemia seina kasutamine on igati mõistlik alternatiiv, kuniks hoone valmis saab.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles