Viljandimaale lisandus kaks koroonapositiivset, kogu Eestisse 358

Sakala
Copy
Viljandimaale lisandus kaks koroonapositiivset
Viljandimaale lisandus kaks koroonapositiivset Foto: Marko Saarm

Ööpäevaga lisandus Eetisse 358 koroonapositiivset, kaks haigestunut elavad Viljandimaal.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3537 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid oli 358 ehk 10,1 protsenti koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel lisandus enim nakatunuid, 169, Harjumaale, neist 134 Tallinna.

Ida-Virumaale tuli juurde 135, Tartumaale 17, Lääne-Virumaale üheksa, Jõgevamaale viis ja Raplamaale neli nakatunut. Pärnu- ja Saaremaale lisandus kolm ning peale Viljandimaa ka Põlvamaale kaks positiivset. Hiiu-, Järva- ja Võrumaa said juurde ühe nakatunu. Kuue positiivse proovitulemuse saanul polnud rahvastikuregistris elukohta märgitud.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 424,24 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud proovide koguarvust 8,1 protsenti.

Terviseameti jälgimisel on rohkem 27 200 inimese. Haiglaravi vajab 271 inimest. Ööpäeva jooksul suri üks koroonaviirusega nakatunud inimene – 90-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 142 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Et Eesti meditsiinisüsteemi ähvardab ülekoormus, palub terviseamet kõigil tähistada jõule võimalikult väikeses ringis.

"Meie eesmärk on peatada viiruse leviku kasv ja püüda olukorda säilitada, et seejärel saavutada nakatunute arvus langustrendi," seisab terviseameti teates. "Seetõttu peab jõule ja aastavahetust tähistama tänavu ohutult – vaid lähimate pereliikmetega. Enne lähedastega kohtumist veendu, et kõik on terved. Jõule tähistades hoia mõõdukat distantsi ka pereliikmetega."

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest tehtud ligi 533 500 viiruse SARS-CoV2 määramise proovi. Esmaseid positiivseid proove on kokku olnud 16 956 (3,2% testide koguarvust). Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Terviseamet soovitab kõigil nutitelefoni kasutajatel laadida alla HOIA rakendus, mis annab kasutajatele märku, kui nad on olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles