Viljandi Tuleviku parim väravavaht läheb FC Florasse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Karl-Romet Nõmm (palliga) oli mitmete Viljandi Tuleviku teenitud punktide vundament.
Karl-Romet Nõmm (palliga) oli mitmete Viljandi Tuleviku teenitud punktide vundament. Foto: Elmo Riig

Viis aastat Viljandi Tuleviku esindusmeeskonda kuulunud ja end mitmel korral välisklubidele näitamas käinud Karl-Romet Nõmm hakkab uuel hooajal esindama Eesti meistrit FC Florat.

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik ja valitsev Eesti meister Tallinna FC Flora lõpetasid reedel Tuleviku kasvandikust väravavahi Karl-Romet Nõmme üleminekut puudutavad läbirääkimised ja allkirjastasid seda kinnitavad dokumendid.

22-aastane Nõmm lausus elu esimest klubivahetust kommenteerides, et on koduklubile tänulik temaga tehtud töö eest.

"Minusse usuti siin alati. Tänavu tundsin selgemalt kui kunagi varem, et olen edasiliikumiseks küps," kõneles hinnatud väravavaht. Floraga liitumine tähendab Nõmmele sammu edas. "Samas pean end hakkama uues keskkonnas tõestama ja üles töötama, sest mänguminutid ei ole uuele tulijale kusagil garanteeritud," lisas ta.

Nõmm tänas Viljandi klubi abi ja usalduse eest ning eraldi saatis ta tänusõnad oma treeneritele Rait Ojale ja Mati Jürissonile.

Tuleviku juhi Raiko Mutle sõnul on klubi pikka aega otsinud võimalusi Karl-Romet Nõmme karjääri edendamiseks ning seetõttu on hea meel, et tänavu langesid kokku kõik tingimused selleks, et Nõmm võiks minna klubisse, kes saab kaasa teha Meistrite liigas.

Mutle oli veendunud, et FC Flora ei jää Nõmme laeks ning tal avaneb võimalus liikuda edasi veel tugevamasse klubisse. See peaks aga tähendama ühinemist mõne välisklubiga.

Viljandi Tulevikus 2015. aastal 17-aastasena kõrgliigadebüüdi teinud Nõmm jõudis koduklubi esindada koguni 123 Premium-liiga kohtumises, samuti tõusis ta eri noortekoondise vanuseklasside esinumbriks. Lõppenud hooajal oli andekas kindamees kogu meistriliiga üks silmapaistvamaid väravavahte ning pälvis A-koondise treenerite tähelepanu.

Eelseisvale hooajale läheb Viljandi Tuleviku esindusmeeskond vastu uue peatreeneri juhtimisel ja heas seisus. Klubijuhi kinnitusel on praeguseks kindel kõigi meeskonna tuumiku moodustanud kohalike mängijate jätkamine.

"Esmajoones tegeleme praegu Floraga liitunud Karl-Romet Nõmmele asendaja leidmisega," kõneles Mutle. "Kandidaate on mitu ning loodame selle asjaga ühele poole saada juba lähemate päevade jooksul. Samuti ootame veel mõned päevad vastuseid paarile seni allkirjata lepingupakkumisele. Loodame neistki üsna varsti toetajatele ja kogukonnale teada anda. Ei saa välistada, et uusi liitujaid on ka teistest Eesti klubidest."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles