Vabaduse platsi valgustid jäid liiga lühikeseks (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Vabaduse platsi valgustid said paika oktoobri esimesel poolel, aga need osutusid liiga lühikeseks, et tervet platsi valgustada.
Vabaduse platsi valgustid said paika oktoobri esimesel poolel, aga need osutusid liiga lühikeseks, et tervet platsi valgustada. Foto: Elmo Riig

Juba oktoobris püsti saanud Vabaduse platsi suured valguspostid kadusid novembri lõpus, kuid naasevad siis, kui neile on töökojas pikendused otsa keevitatud. Liialt lühikeste postide otsas olnud lambid ei suutnud  suurt platsi piisavalt valgustada.

Linlaste seas hakkas pärast valgustite kadumist ringlema kuulujutt, et postid viidi ära, sest need ei sobi Vabaduse platsi äärde, kuid Viljandi linnapea Madis Timpsoni kinnitusel ei vasta selline jutt tõele.

Kui valgustid olid paika pandud ja tööle lülitatud, selgus, et need on liiga lühikesed, et valgustada kogu platsi. Juhtus nii, et keset uut platsi tekkis pime laik, kuhu valgus ei ulatunud.

Pakuti välja lahendus, et valgustid võetakse uuesti maha, viiakse töökotta ning ehitatakse pikemaks. Timpsoni sõnul peaks pimeda ala probleem lahenema pikemate postide korral.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles