Loov Viljandi pakub kultuuriprogrammi ja mõtiskleb linna üle

Alice Lokk
, reporter
Copy
Loova Viljandi programmi kuuluvad giidituur, dokumentaalfilmiseanss ja muud üritused.
Loova Viljandi programmi kuuluvad giidituur, dokumentaalfilmiseanss ja muud üritused. Foto: Annika Vihmann

Kodanikualgatuse Loov Viljandi alla koondunud viljandlased on kokku pannud detsembrist järgmise aasta juunini kestva programmi, mis aitab mõtiskleda, kuidas väärtustada Viljandi ainulaadsust ning luua sellest elamiseks ja töötamiseks parim paik.

Ettevõtmise eestvedaja Heldi Ruiso edastatud pressiteates on kirjas, et programmi mahuvad linnatuurid, mis Raivo Mändmaa, Joosep Metslangi, Heli Grosbergi ja Gea Valneri vedamisel viivad nii Viljandi ääremaale kui ka looduslikele linnaapteegi aladele. Koostöös Viljandi kunstikooliga alustab arhitektuurikool ning näha saab ajutisi näitusi koostöös Dokfotokeskuse ja Eesti arhitektuurimuuseumiga. Plaanis on näidata teemakohaste dokumentaalfilmide seansse.

Loova Viljandi järgmine ettevõtmine on 13. detsembril, kui Vabaduse platsilt saab alguse giidituur teemal "Uus ja vana Vabaduse väljak", mida viivad üheskoos läbi muinsuskaitsja Joosep Metslang ja Viljandi muuseumi kuraator Heli Grosberg. Giidituur keskendub äsja valminud Vabaduse platsi uutele perspektiividele ja ajaloole. Huvilistel avaneb võimalus kiigata Viljandi mõisa ning kuulda lugusid uue Vabaduse platsi kujundamisest.

Loova Viljandi eestvedaja Heldi Ruiso ütles, et algatusega on ühinenud seltskond viljandlasi, kes tegutsevad eri elualadel, kuid neil kõigil on ühine soov tekitada arutelusid meie elukeskkonna teemadel. "Oleme kokku pannud programmi arhitektuuri ja linnakeskkonna kohta ning kaasanud nende valdkondade eksperte, et vaadata, kuhu liiguvad linna kui elukeskkonna planeerimise mõtted. Loodame, et suudame oma tegevusega käivitada mõttevahetusi ja algatada protsesse, mis muudavad Viljandi veelgi paremaks linnaks," kõneles Ruiso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles