Endine Ugala juht asub pealinna kultuuri juhtima

Margus Haav
, reporter
Copy
Hillar Sein alustab peagi tööd Tallinna linnavalitsuses kultuuri- ja spordijuhina. 
Hillar Sein alustab peagi tööd Tallinna linnavalitsuses kultuuri- ja spordijuhina. Foto: Elmo Riig

Tallinna linnavalitsus kinnitas kolmapäeval ametisse kaks uut juhti. Tuleva aasta 1. jaanuarist asub seal kultuuri- ja spordiameti juhatajana tööle Hillar Sein ning strateegilise planeerimise teenistuse juhina Raido Roop.

Tallinna kultuuri- ja spordiametit juhtima asuval Hillar Seinal on kauaaegne kogemus kultuurivaldkonnas, teatab Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja. Sein on varem töötanud muu hulgas Eesti pärimusmuusika keskuse haldusjuhi ja Ugala teatri juhina. Viimased seitse aastat on ta töötanud kultuuriministeeriumis, sellest viis aastat kunstide asekantslerina. Hillar Seinal on bakalaureusekraad Viljandi kultuurikolledžist laste ja noorte huvijuhina.

Hillar Sein tõi esile nii pealinna kultuuri- kui ka spordivaldkonna arengu jätkumist ja soovi parandada valdkonna teenuste kvaliteeti. 

"Ühendameti käivitamine on minu esmane ja kõige olulisem töö lähiajal – selleks, et leida sünergia kahe seni eraldi tegutsenud kultuurivaldkonna vahel," märkis Sein pressiteate vahendusel. "Suurem ja mahukam töö ootab meid samuti ees arengustrateegia "Tallinn 2035" raames kultuuri ning spordi- ja liikumisharrastuse valdkonna rakendusplaani koostamisega ja selle järgi ka oma tegevuste kavandamisega lähiaastatel." 

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul saab linnastruktuur juurde uut kompetentsi ja ressurssi mitme uue tippjuhi näol.

"Tallinna linn kui riigi avaliku sektori suurim tööandja vajab täiendavat kompetentsi, mis on seotud nii koroonaaegse kui ka selle järel toimuvate protsesside juhtimisega. Kuid mitte ainult. Meil on vaja juhte, kes tegelevad järjepidevalt linna strateegilise planeerimise, mõjuanalüüside ja tulevikuprognoosidega," märkis Kõlvart. "Tallinna pikaajalist strateegiat silmas pidades vajame algatusvõimelisi, motiveerivaid ja tänapäevaseid juhte, kes aitavad luua ja pakkuda linlastele parimaid teenuseid ning samas hoida Tallinna konkurentsivõimelisena teiste pealinnade seas."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles