Kogukonnakino näitab detsembris jõuluklassikat Eestist ja mujalt

Margus Haav
, reporter
Copy
"Mõmmik Brigsby" peaosas mängib Kyle Mooney.
"Mõmmik Brigsby" peaosas mängib Kyle Mooney. Foto: Kaader filmist

Detsember algas kogukonnakinos filmiga "Kellavärgiga apelsin", mille oli kavva valinud publik. Edaspidi linastuvad filmid lähevad korraldajate teatel hoopis jõulusemaks ja muinasjutulisemaks. 

Järgmised detsembri esmaspäevad tulevad kinosaalis aga tavalisest sentimentaalsemad. Nii on Valner Valme oma selle kuu kinokooli valinud "Mõmmik Brigsby" – absurdse ja vaimustava loo üksikust mehest, keda aitavad edasi kujutlusvõime ja armastus.

21. detsembril linastub inglise tänapäeva kinoklassika "Armastus on see", mida teleekraanilt on võimalik iga aasta jõulude ajal üle vaadata. Kogukonnakino tegijad leiavad, et tõelise jõulutunde loob selle filmi vaatamine kinosaalis. 

Detsembri lõpetavad ETV arhiivist pärit paljude lapsepõlve lemmik "Lumekuninganna" ning lisaseansina ja kogukonnakino esimese hooaja lõppakordina ERR-i arhiivist välja otsitud lühifilmid Viljandist. Need annavad hea võimaluse aasta lõpus heita pilk tagasi kodulinnale ja paikadele, mis paljudele äratundmisrõõmu pakuvad.

Kogukonnakino eestvedaja Heldi Ruiso kinnitas, et detsembri programmi on pandud nii kodu- kui välismaiseid filme, mida võib nimetada jõuluklassikaks. 

"Ootan väga seda esmaspäeva, kui kinoekraanilt saab näha Eesti enda jõuluklassikat, ETV telelavastust "Lumekuninganna"," rääkis Ruiso. "Ehk eksin, aga selline võimalus on päris esmakordne. Ja muidugi lisaseansina lühifilmid kodulinnast loovad kindlasti häid meeleolusid nii vanadele kui noortele, miks mitte ka külalistele, kes Viljandis käimas."  

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme ning kinoklassikat kogu maailmast. Kord kuus eelneb kogukonnakino linastusele kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles